Tallinna ülikooli õppejõud Anu Toots ütles oma ettekandes sotsiaaldemokraatidele, et sotsid on olnud liiga laialivalguvad ja pole suutnud teemasid hoida. "Teema, mida võiksid oodata, et sotsid omavad, on kaaperdatud teiste erakondade poolt nagu Reformierakond või Keskerakond. Siit tulebki probleem - sotsid ei suuda olla ühe teema omanikud," möönis Toots.

Samuti tõdes Toots et valimislubadusi sõnastades peavad sotsid olema konkreetsemad ja tabavamad. "Olete targad ja teate väga palju, aga ei suuda mõtteid kontsentreerida, siis see ongi EKRE võit, kellel on lühikesed ja tabavad mõtted," selgitas Toots.

Kõik diskussioonis osalenud ministrid olid nõus, et pärast lõunasööki järgnevates rühmatöödes tuleb enim rõhku panna just sellele, kuidas leida sotsiaaldemokraatlik nišš ja oma mõtteid paremini valijateni kommunikeerida. "Me oleteme nende aastate jooksul valitsuses väga palju ära teinud, aga pole suutnud neid hästi selgitada," tõdes erakonna esimees.

Paneelarutelus osalesid Jevgeni Ossinovski, Indrek Saar, Andres Anvelt, Sven Mikser, Anu Toots. Väitlust modereeridPraxise juhatuse esimees Tarmo Jüristo.

Loe, mis sotsid räägivad, Delfi otseblogist!