Riigikogu infotunnis päris opositsioon maaeluminster Mart Järviku kohta, millest Ratas ei soovinud väga rääkida. Järvikust huvitas opositsiooni isegi rohkem EKRE liige Urmas Reitelmann, kes valiti ENPAsse. Urmas Kruuse märkis, et Rattale on peaministri tool nii armas, et unustab muud väärtused, mille eest tuleks Eestis seista. Ratas vastas, et talle on armas Eesti riik ja inimesed. Ratas nentis, et ei nõustu Reitelmanni väidetega, kuidas Eestis on "parasiteerivad tiblad". Küll aga kinnitas Ratas, et Eestis on praegu hea koalitsioon. "Parim tänases kontekstis. Koalitsiooni üks nurgakivi on sidus ühiskond," märkis peaminister.

Mitmel korral viis peaminister vastused Kaja Kalla kriitika juurde. Kallas ütles ERRile: "Vaadates kõike seda, mida ta peaministrina on korda saatnud, siis Jüri Ratas peaministrina müüks Eesti maha esimesel võimalusel, kui ta saaks jätkata peaministrina ja ma arvan, et see ei ole Eesti huvides."

Jüri Ratas ütles, et kui opositsioonil on tõendeid sellest, et Ratas võiks riiki reeta, tuleks need esitada prokuratuurile. "Ma otseselt tõmban siin paralleeli karistusseadustikuga, kus räägitakse riigi reetmisest," selgitas Ratas ning ütles, et Kallasel on võimalus vabandada.

Lauri Läänemets ning Ratas kemplesid Järviku lubamise üle erakorralise korruptsioonivastase komisjoni ette. Ratas ei andnud selget vastust, kas komisjon saab homme Järviku käest aru pärida või mitte.

Martin Helme vastas küsimustele riigi toimimise, võrdsetest õiguste, pensionisamba raha kasvatamise ja eelarve kohta.

Taavi Aas vastas küsimusele raudteeseaduses puudega inimeste erandite pikendamise kohta.

Loe riigikogu infotunni olulisemaid küsimusi ja vastuseid Delfi otseblogist!