Saates debateerisid praegune linnapea Romek Kosenkranius (Valimisliit Pärnu Ühendab), Kadri Simson (Keskerakond), Kalev Kaljuste (SDE), Toomas Kivimägi (Reformierakond), Krista Nõmm (Valimisliit Meie Pärnu), Andres Metsoja (IRL) ja Mart Helme (EKRE). Saatejuhtideks olid Andres Kuusk ja Ainar Ruussaar.

Algatuseks räägiti Pärnus palju räägitud kolmanda silla ehitamisest. Väidetavalt on seda lubatud juba kümme aastat, ent siiani on sildu vaid kaks. Praeguse linnapea Kosenkraniuse sõnul ei ole silda veel tehtud, sest riik ei saa selles osas linna aidata enne 2020. aastat.

Kuigi enamjaolt ollakse nõus, et silda on vaja, siis Kaljuste sõnul tuleks esmalt ära renoveerida kesklinna sild ning luua sinna kolmas rada. Helme tahaks aga ehitada uue silla otse kesklinna silla kõrvale, et jaotada paremini liiklust. Sama mõtet toetab ka Kivimägi.

Sildade pealt läks jutt aga kiiresti lennujaama loomisele, sellega tuli välja seni madalat joont hoidnud Krista Nõmm. Ideed toetas ka Simson ja Helme. Kivimägi oleks aga kahe jalaga maa peal - mõistab küll õrnalt vajadust, ent kuna ei suudetaks konkureerida lähedal asuvate Riia ja Tallinna lennujaamadega, siis ei oleks see praegu mõistlik.

Vahepeal sai ka Helme ja Nõmm võimaluse lubadustes tehtavaid etteheideid praegusele valitsusele põhjendada, ent nende umbmäärasust tõdedes märkis Kosenkranius, et ta ei saanud mitte midagi aru. Saalist kostus selle peale aplaus.

Ühe põneva teema tõstatas Nõmm veel - ta märkis, et tema valimisliit tegutseb muuseas ka lubadustega, millega teised tegeleda ei julge. Nimelt on tema arvates linnapildis puudu avalikud tualetid. Kosenkraniuse sõnul ei ole seda asja nii suure kella külge pandud seetõttu, et juba on leitud lahendus - järgmisel aastal tulevad randa juurdepääsuteed koos tualettidega.

Helme säras oma lubadusega muuta Pärnu suvi pikemaks. Seda plaanib ta teha läbi kultuurisündmuste ja konkreetse näitena tõi ta linnaorkestri kahekordistamise.

Ka Metsoja pikendaks Pärnu suve - tema arvates tuleb luua tegevused, millega kompenseerida külm aeg. Nõmm aga tooks Pärnu sõpruslinnadest uhked esinejad, kes tooksid turiste.

Linnapeakandidaadid on lennanud kõrgelt

Linnapeakandidaatide praegused ametikohad on üsna väärikad - majandus- ja taristuminister Kadri Simson on lubanud linnapeaks valituks osutudes ministriameti sinnapaika jätta. Talle pakub aga konkurentsi eelmised valimised oma valimisliiduga võitnud Toomas Kivimägi, kes seekord Reformierakonna esinumbrina hääli kogub.

Et Kivimägi valiti pooleteise aasta pärast riigikokku, sai tema asemel suvepealinna meeriks samas valimisliidus kandideerinud Romek Kosenkranius, kes siiamaani Pärnu linnapeana tegutseb. Tänavustel valimistel on ta loonud aga oma valimisliidu Pärnu Ühendab ning soovib linnapea ametis jätkata.

Peale Kivimägi soovib riigikogu liikmetest veel kaks meest Pärnu linnapeaks saada - Mart Helme EKRE-st ja Andres Metsoja IRL-ist.

Suure lennuga poliitikutele pakub oma valimisliiduga konkurentsi ka praegune Pärnu linnavolinik Krista Nõmm, kes eelmistel valimistel IRLi ridades volikokku kandideeris ja sinna asendusliikmena ka sai, ent nüüd on naine loonud oma valimisliidu Meie Pärnu ning soovib saada linnapeaks.

Sotside linnapeakandidaat Kalev Kaljuste on aga praegu Pärnumaa maavanem.