Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu sõnul polnud sündmuskohal märke tulevahetusest ega verest, aga näha oli rüseluse märke. Sinisalu sõnul ähvardati meest relvaga.

Ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega. Kaitsepolitseinik tegeles teabehankega piirivalvet ja tolli puudutava võimaliku korruptsiooni uurimisel. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Vene eriteenistus FSB teatas õhtul, et nad on Pihkva oblastis vahistanud kaitsepolitsei töötaja Eston Kohvri, "kes oli relvastatud ja kes tegeles luuretööga". Kapo andis teada, et mingeid nn "luure iseloomuga materjale" Eesti ametnikul kaasas ei olnud, kuna tegemist oli kapo teabehankeoperatsiooniga seoses piiriülese salakaubaveo ja korruptsiooniga.

"Vene Föderatsiooni territooriumil peeti kinni kaitsepolitsei Tartu osakonna töötaja Eston Kohver. Rikkujalt võeti ära: püstol Taurus padrunitega, rahalisi vahendeid summas 5000 eurot, salajaste helisalvestiste tegemise eritehnika, aga ka materjale, millel on eriülesannete täitmise iseloom," teatas FSB.

Kaitsepolitsei teatel on Venemaa poole väited valed. Ameti peadirektori asetäitja Marti Arpo kinnitas Delfi otsestuudios, et vahistatud kaitsepolitseiametniku tegevus Eesti piiri lähistel oli seotud vaid võitlusega kuritegevuse ehk salakaubaveo ja korruptsiooni vastu ja mitte mingil juhul suunatud Venemaa vastu. Tema sõnul on fakt, et kaitsepolitseiametnik rööviti Eesti pinnal, piirivalve poolt dokumenteeritud ja "räägib selget keelt".

"On siiski teatud faktid, mille suhtes võib Venemaal olla väiteid, aga kui tõendid laual, siis need midagi ka maksavad," rääkis Arpo. "Anname Venemaale ka aega veenduda selles, et tegemist oli Eesti territooriumi ebaseadusliku piiriülest tegevust tõkestava inimesega. Neil on võimalus seda omalt poolt kinnitada ja see olukord lahendada. Tegelikult ma arvan, et ei ole ka neile kasulik seda juhtumit kuidagi edasi teravdada."

Täna kell üks kohtusid Eesti piirivalvurid oma Vene kolleegidega, kelle sõnul polnud neil kuriteost mingit infot. Ühiselt vaadati üle kuriteokoht ja tuvastati, et Venemaalt tulid jäljed Eesti poolele ja läksid uuesti Venemaale tagasi.