Nad saabusid lennukiga Frankfurdist. "Sauna tahaks, sest siis saab selle nelja aasta sita maha pesta," vastas laevakaitsja Lauri Ader teisipäeva õhtul EPLi ajakirjaniku küsimusele, mida ta esimese asjana kodumaale naastes teha tahaks. Eile märkis laevakaitsja Dmitri Pappel, et siiamaani on kahtlane tunne, et midagi on veel õhus. "Kui mul kunagi peaks raha tekkima, siis võiksin küll Indiasse turistina tagasi minna. On palju kohti, mida tahaks näha. Ka seal Chennais jäi nägemata," tegi Pappel mõnevõrra ootamatu avalduse.

Delfi käis kolmapäeval külas Aderi emal, kes valmistus lennujaama minema. "Kahe käega hoiad kinni ja tunned, et ta on kodus, meie maamuna peal" kirjeldas Maret Veikat oma tundeid viis tundi enne poja nägemist. Öösel lennujaamas laevakaitsjad enam intervjuusid jagada ei tahtnud. Veikat selgitas: "Need vaprad mehed ei taha pisaraid näidata."

Eesti 14 laevakaitsjat mõisteti õigeks möödunud nädala esmaspäeval. Kohtuotsuse järgi polnud prokuröril õnnestunud tõestada mitte ühtegi kolmest esitatud süüdistusest, mis puudutasid keelatud relvade omamist, relvalubade puudumist ja relvastatud alusega India territoriaalvetesse sisenemist.

Mehed võeti kinni 2013. aasta oktoobris, kui India piirivalve pidas kinni Ameerika piraaditõrjefirma AdvanFort laevakaitsjaid vedanud aluse Seaman Guard Ohio, kus oli 35 meest. Laevakaitsjatest 14 olid Eesti kodanikud, kuus Briti, neli India ja üks Ukraina.