"Kui ma eelnevalt teadsin siinsest elust vaid kaudselt, siis tänasel hetkel näha, millistes tingimustes meie poisid tegelikult teenivad, oli minu jaoks suhteliselt šokeeriv. Uskumatu on minu jaoks ka see kui positiivsed nad ise selle kõige juures on," ütles Birgit Varjun. "Sellise pinge ja stressiga ei saa mitte igaüks hakkama. Et sellest aru saada, peab ise kohapeal käima."

Birgit esitas nii eesti- kui ka ingliskeelseid lugusid, kokku 12 laulu. Teda saatis klahvpillidel Rene Puura ja saksofonil Indrek Varend. "See on kõige lahedam lava, kus me kunagi esinenud oleme," ütles savist kõrgendiku kohta Rene Puura.

"Birgiti külaskäik ja esinemine on toredaks vahelduseks siinsele igapäevarutiinile," ütles Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Riho Ühtegi. "Meie missioon hakkab lõppema ning mis seal salata, võitlejad on sellest ka omajagu juba väsinud. Seepärast oleme Birgitile tänulikud, et ta oma lauludega siia kodust värskust tõi."

Lisaks kontserdile patrullbaasis Wahid esineb Birgit ka Camp Bastionis teenivatele Eesti kaitseväelastele ja nende külalistele.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest. Alates mai keskpaigast teenib Helmandi provintsis patrullbaasis Wahid jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.