Beryt on kuueaastane sõbralik, rõõmsameelne ja aktiivne tüdruk, kelle diagnoosiks on täpsustamata pervasiivne arenguhäire, millest on mõjustatud tema kõne, sotsiaalne suhtlemine, motoorika areng ning pidurdunud on ka vaimne areng. Lisaks on Berytil ka hüpermetroopia ehk kaugelenägevus ja ta kannab prille, teatas MTÜ.

Beryti sõit Odessasse sai alguse esmaspäeval ning Beryt on teraapialt tagasi 6.augustil. Heasüdamlike inimeste abiga koguti Beryti toetuseks antud kampaaniaga 949 eurot.

„Ootame endiselt annetusi heasüdamlikelt inimestelt Beryti toetuseks. Hetkeseisuga on projekti kuludest veel katmata umbes 350 eurot. Kui projekti kogu kulusid annetustest kaetud ei saa, siis puudujääv osa kaetakse reservidest,“ lausus projektijuht Kuno Kompus.

Delfiiniteraapia on kasulik puudega lastele, aitab parandada nende liikumis-, mõtlemis- ning kõnevõimet, samuti mõjub see tasakaalustavalt närvisüsteemile. Meetodi alustaladeks on mäng ja suhtlus selleks spetsiaalselt treenitud delfiinidega suviselt soojas kliimas ja loodusliku mereveega basseinides. Ravi stimuleerib ajutegevust, suurendades selle aktiivsust ja vastuvõtlikkust uute oskuste omandamisele.

Berytit on võimalik abistada saates SMS-i või tehes pangaülekande:

Saada SMS numbrile 13013 märksõnaga "Naerata Beryt" annetad 1,6 €
Saada SMS numbrile 13017 märksõnaga "Naerata Beryt" annetad 3,2 €

Sideoperaatorid antud kampaania puhul teenustasusid ei võta!

*Pangaülekanne:*

Sampopank 332132960003

SEB 10220101993019

Swedbank 221046387155

Saaja: Naerata Ometi MTÜ

Selgitus: Beryti toetuseks