Samas kinnitas Belobrovtsev venekeelsele Delfile, et tema kandidatuuri esitamisel arvestati eelkõige professionaalsust, mitte rahvust. „Muidugi pole mõtet väita, et minu esitamisel ei peetud üldse silmas vene valijate hääli. Selline kaalutlus oli, kuid see polnud ei esimesel, teisel, ega ka mitte kolmandal kohal. Kõige tähtsamad on ikkagi kandidaadi teadmised ja oskused,“ selgitas ta.

Oma vastutusalast linnavalitsuses ei soovinud Belobrovtsev veel täpsemalt kõneleda ja ütles, et peab end asjadega alles kurssi viima. „Minu ametisse määramiseni on veel veidi aega, seda arutatakse linnavolikogus 18. novembril. Muidugi kohtun ma Jüri Pihliga, me räägime sellest, kuidas ta tegi oma tööd. See ei tähenda, et ma hakkan ennast ja oma tegevust Pihliga võrdlema. Mind lihtsalt huvitavad tema arvamus ja nõuanded,“ lausus Belobrovtsev.

Rääkides linnameediast, ütles varem ajakirjanikuna töötanud Belobrovtsev, et peab seda põhimõtteliselt vajalikuks, kuna suured üleriigilised väljaanded ei tunne kohalike elanike probleemide vastu piisavat huvi. Samas rõhutas ta tarvidust tagada järelevalve linnameedia sõltumatuse üle.

„Jah, pole saladus, et kuni sotsiaaldemokraatide võimuletulekuni kaldusid Tallinna väljaanded linnavõimude tegevuse kajastamisel liigselt propagandat tegema. Kuid mulle tundub, et aja jooksul on olukord paranenud. Linnameedia on muutunud informatiivsemaks ja asju ei esitata enam selles võtmes, et me kõik peame olema linnavõimudele tänulikud selle eest, mida nad meie heaks teevad,“ nentis Belobrovtsev.

Venekeelse Delfi lugejad tahtsid Belobrovtsevi käest teada, kas tal pole vene kultuuritaustaga inimesena kummaline istuda ühe laua taga Pihliga, keda paljud vene inimesed seostavad pronksiöö sündmustega.

„Poliitika — see on kompromisside kunst ja ühe laua taga tuleb istuda nii meeldivate kui ka ebameeldivate inimestega. Pole valikut. Andrus Ansip ütles kunagi, et nii kaua kui Edgar Savisaar on Tallinna linnapea, ei järgi tema Tallinna päeva traditsiooni, mille alusel linnapea ja peaminister kohtuvad Toompea ja all-linna piiril ning suruvad kätt. Vaat see on lapsik. Me oleme Jüri Pihliga ühes parteis, kuid minu eelistused on minu enda isiklik asi, samamoodi nagu tema eelistused on tema asi. Oma arvamuse tema tegevuse kohta jätan ma enda teada,“ vastas Belobrovtsev.