„Tagantjärele arvan, et nn pronksiöö sündmused olid väga emotsiooniderohke ja kohati ka väga valus kogemus kogu Eesti riigile ja rahvale,“ vastas noor eestivene poliitik Delfi küsimusele, kuidas ta hindab pronksiöö sündmusi.

„Loomulikult ei saa keegi heaks kiita või õigustada neid inimesi, kes Tallinnas laamendasid, samas olen arvamusel, et peaminister Ansipi valitsus ei teinud piisavalt tööd, et selliseid tagajärgi vältida,“ nentis Belobrovtsev. „Vastupidi, paljudele oli just pronkssõduri teisaldamise viis vastuvõetamatu. Paljud meie riigi elanikud ütlevad siiamaani, et nad põhimõtteliselt oleksid selle monumendi teisaldamisega sõjaväekalmistule nõus, kui see oleks olnud väärikamal moel tehtud. Paraku juhtus vastupidi.“

Belobrovtsevi sõnul ühineb ta president Toomas Hendrik Ilvese arvamusega, et monumendi teisaldamine ei olnud kõige parem olukorra lahendus. „Aga kui valitsus juba otsustas seda ilmtingimata teha, siis oleks see pidanud toimuma palju väärikamal ja rahvale arusaadaval ning vastuvõetaval moel,“ lisas ta.

Rääkides 2007. aasta aprillis Tallinnas lahti rullunud sündmuste pikemaajalistest mõjudest, ütles Belobrovtsev, et üks nendest on eriti kahetsusväärne. „Meie eesti ja vene keelt emakeelena kõnelevad elanikud võõrandusid teineteisest ja kuigi viimasel ajal on olukord natuke paremuse poole läinud, on see suhtlus endiselt väga keeruline,“ leidis ta.

„Samuti võib tsiteerida mitme sotsioloogi arvamust, kes väitsid, et seni üsna edukalt Eestis kulgenud integratsiooniprotsess oli ühe ööga kümne aasta võrra tagasi löödud,“ nentis Belobrovtsev.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatus esitas 32-aastase Vadim Belobrovtsevi Tallinna abilinnapea kandidaadiks teisipäeval. Praegu töötab ta Mustamäe linnaosavanema asetäitjana, aastatel 2004-2007 on ta töötanud Pervõi Baltiiski Kanalis ajakirjanikuna, aastatel 2003-2004 ajalehe Estonija vastutava toimetajana ning 2000-2003 Delfi toimetajana.