Beatrice Bugajets nõuab temast raamatu kirjutanud ajakirjanikult Tatjana Muravskajalt ja trükikojalt Pakett tema kaasautorsuse tunnistamist ning talle selle mahasalgamisega tekitatud moraalse kahju hüvitamiseks 50.000 krooni.

Bugajetsi arvates peaks kohus nii Muravskajat kui ka trükikoda Pakett kohustama tema väidetava autorsuse mahasalgamise pärast tema käest avalikult vabandust paluma.

Samuti tahab Bugajets, et raamatupoodidest korjataks müügilt kõik eksemplarid ning makstaks talle viis protsenti seni müüdud raamatute pealt.

Muravskaja kirjutatud raamatut “Beatrice. Võõras” andis välja kirjastus Tänapäev, kes lasi selle trükkida lepingu alusel AS-is Pakett.

Kuna Bugajetsil kui hagejal on õigus ise endale kostjaid valida, siis ei saanud kohtunik öelda, miks on kohtusse kaevatud trükikoda, aga mitte kirjastus, on BNS-ile varem öelnud linnakohtu pressiesindaja.

Kirjastuse Tänapäev juht Tiina Tammer on BNS-ile rääkinud, et Tatjana Muravskaja kirjutatud raamatut Beatrice’ist trükiti umbes 600-800 eksemplari.

“Me oleme selle raamatuga suures kahjumis,” nentis Tiina Tammer. Mullu oktoobris hindas kirjastus Tänapäev varem umbes 100 krooniga müüdud raamatu alla ja see peaks maksma vähem kui 50 krooni.

Bugajets on oma kirju eraeluga ja modellindusega seoses olnud korduvalt seltskonnaajakirjade veergudel ning on tuntud rohkem eesnime pidi.