Barroso õnnitles Ilvest presidendiks valimise puhul nii iseenda kui ka Euroopa Komisjoni nimel, on kirjas meediale saadetud teates.

“Teid valiti ajal, mis on oluline nii Eesti kui ka Euroopa Liidu jaoks,” sõnas Barroso. “Te tunnete hästi Euroopa Liidu struktuuri ja toimimist ning ma ootan huviga Teie panust Euroopa debatti Teie uuel ametikohal. Euroopa Komisjon toetab Eestit jätkuvalt igal võimalikul viisil.”

Barroso soovis Ilvesele edu tema uues ülesandes ja jäi lootma edasisele meeldivale koostööle.

Euroopa Parlament tervitas esmaspäeval oma liiget Toomas Hendrik Ilvest aplausiga seoses tema valimisega Eesti presidendiks. Tervitusteks said sõna Euroopa Parlamendi spiiker Josep Borrell, sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esimees Martin Schultz ja Eesti delegatsiooni nimel sotsiaaldemokraadist parlamendisaadik Marianne Mikko.

Teisipäeval tähistatakse Ilvese edu presidendivalimistel Euroopa Parlamendi väliskomisjonis, mille aseesimehena töötas Ilves viimased kaks aastat.

Ilvese volitused Euroopa Parlamendi saadikuna saavad ümber tema astumisega Eesti presidendi ametisse 9. oktoobril. Ilvese asendusliikmena alustab Europarlamendis tööd Riigikogu SDE fraktsiooni liige Katrin Saks.