Taani kaitseminister Claus Hjort Frederiksen annab ülevaate Taani panusest alliansi töösse. Arutelu all on liikmesriikide kaitsekulutuste taseme ühtlustamine ja tihedam kaitsekoostöö Läänemere regiooni julgeoleku tugevdamisel, teatas riigikogu kantselei.

Diskussioonides võetakse luubi alla USA välis- ja julgeolekupoliitika eelkõige Venemaa suunal ja Ühendkuningriigi osalemine piirkondliku julgeoleku tagamisel pärast Brexitit.

Mihkelsoni sõnul on transatlantilise solidaarsuse säilitamine tähtis. Samuti on demokraatlikke väärtusi hindavatel riikidel tema sõnul oluline võidelda ühiselt Venemaalt lähtuva mõjutustegevuse vastu.

Mihkelson tutvustab kolleegidele septembris Tallinnas Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames toimuva välis- ja julgeolekupoliitika konverentsi programmi.

Visiidil osalevad peale Eesti ka Leedu, Läti, Islandi, Norra, Rootsi, Soome ja Taani parlamentide väliskomisjonide juhid. Kaheksast riigist osa kuulub Euroopa Liitu, osa NATO-sse ja osa mõlemasse organisatsiooni.