„Balti ÜPP traktorit“ tuli teel küll mitu korda remontida, pidas see vastu ning on meie meeleavaldusel õigel ajal kohal, teatasid Eesti põllumajandus-kaubanduskoda ning põllumeeste keskliit.

Traktor alustas sõitu 12. novembril Tallinnast. Peatused koos põllumeeste nõudmisi selgitavate üritustega toimusid Eesti, Läti ja Leedu linnades. Berliinis toimus sõbralikus õhkkonnas kohtumine Saksa põllumeeste juhtidega, kes avaldasid Eesti põlduritele toetust ja mõistmist.

„EL nõukogu hoone juures toimuval meeleavaldusel avaldame veelkord protesti ebavõrdsete toetustasemete vastu ja loodame arusaamist, sest Balti riikide põllumehed ei taha olla veel järgmised seitse aastat need, kellele ülejäänud EL põllumehed ülevalt alla vaatavad. Loodame, et meie protest jõuab ka samal ajal toimuva ülemkogust osavõtjate kõrvadesse,“ kinnitas Eesti põllumeeste keskliidu asepresident Jaan Sõrra.

„Balti riikidest osaleb sadakond põllumeest, oleme palunud meid toetama ka Eesti kogukonna Brüsselis. Anname Dacian Ciolose kabinetile üle põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri poolt lähetatud raamatu Eesti loodusest, mis peaks ka võhikule selgeks tegema, et kavandatav nn rohestamine, kus osa põllumaast tuleb sööti jätta, ei ole Eestis asjakohane,“ nentis põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.