Dokumendile on alla kirjutanud Ene Ergma, Solvita Aboltina ja Loreta Graužinienė.

Avalduses tuntakse sügavat muret kriitilise olukorra pärast Ukrainas seoses Venemaa agressiooniga. Avalduses märgitakse, et Vene Föderatsiooni seadusandja luba kasutada Venemaa relvajõudusid Ukraina territooriumil ei ole kooskõlas rahvusvahelise õigusega luues sellega ohtliku pretsedendi. Venemaa tegevus rikub Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning on tõsiseks ohuks rahumeelsele ja demokraatlikule arengule regioonis.

Ebaseadusliku referendumi läbiviimise otsus Krimmis Venemaaga liitumiseks ei ole kooskõlas Ukraina põhiseadusega ja on seetõttu lubamatu.
Avalduses kutsutakse Euroopa Liidu liikmesriike koos rahvusvahelise kogukonnaga astuma kiireid samme rahu kindlustamiseks ja julgeoleku tagamiseks regioonis.

Avalduses mõistetakse otsustavalt hukka Venemaa sõjaline agressioon Ukrainas ja Krimmi okupeerimine. Balti riikide parlamendijuhid kutsusvad üles tühistama otsused, mis ei ole kooskõlas rahvusvahelise õigusega.
Kolme Balti riigi parlamendi esimehe ühisavalduses väljendatakse täit toetust Ukraina Ülemraadale ja ollakse solidaarsed Ukraina rahvaga.