Kõigest mõni hetk enne, kui Balti ketist pidanuks saama reaalsus, muretses ajakirjanik Asta Niinemets:

„Kolmveerand seitse tõmbus südame alt külmaks: teel haigutas mitmekilomeetrine tühik, üksikud paarikümnemeetrised ketijupid tundusid haledad ja armetud. Armas aeg, kas tõesti lendab kõik tuulde, kas tõesti veavad tartlased alt?! Ja siis nad tulid! Koorem munakive vajus südamelt kolinal unustusse, kui mööda veeres 14 kollast bussi, kõigil peal kirjad „MRP Tartu". Mõni minut enne seitset oli ahel paigas."

30 aastat hiljem ootame Balti ketis seisnud inimeste lugusid, muljeid, pilte ja tähelepanekuid. Kõigest, mis eelnes ajaloolisele Balti ketile, kuidas Eesti suurim massiüritus toimus ja millised olid selle mõjud meie elule kuni Eesti iseseisvuseni. Meil huvitab iga killuke ja eriti tänulikud oleme, kui on säilinud sellest ajast ka amatöörkaameratega tehtud videolugusid.

Ekspress Meedia väljaanded Delfi, Eesti Päevaleht, Eesti Ekspress, LP ja Maaleht plaanivad järgmiste nädalate jooksul Balti ketist kümneid lugusid ning need kõik vajavad lugejate mälestusi ja pilte, et teaks ning mäletaks meie lähiajalugu.

Palun saatke pildid ja mälestused aadressile vihje@delfi.ee.