Hetkel on Eestis registreerunuid üle 600, Lätis 8760 ning Leedus 232. Eestis on end jooksule kirja pannud ka mitmed Läti elanikud, teatas Balti kett 20 pressiesindaja.

Teatejooksu korraldajad paluvad kõiki osalejaid suhtuda tõsiselt jooksu planeeritud kiirusesse, milleks on linnades ja asulates keskmiselt viis või kuus minutit ning maanteedel neli minutit kilomeetrile. Keelatud on takistada või mööda joosta orienteerumisliidu juhtjooksjatest, kellel on seljas riigilipuvärvides vormid.

Kõiki osalejaid kutsutakse ootama ära teate üleandmine, mis toimub iga kilomeetri tagant sõbraliku käeplaksuga, vastastikku ülestõstetud käega, ning liituma jooksuga alles pärast juhtjooksjate teatevahetust.

Kõik huvilised, kes ise kaasa joosta ei soovi, on oodatud Balti keti marsruudil jooksjatele kaasa elama ning neid ergutama. Jooksma ei pea tervet kilomeetrit, soovi korral võib läbida ka mõned sammud. Kui jooksule jäi ettevõtmise kodulehel kirja panemata, saab sellest osa võtta ka ilma eelneva registreerimiseta.

Jooksjate kolonni saadavad julgestuspolitsei sõidukid.