“Ma ei näe mingit põhjust, miks peaks jaama turg teed andma kuuesajale Toompea vaatega korterile, büroodele ja palmidega tarbimistemplile, mida linnaosa vanem Jüri Jõgeva nii andunult kiidab,” kirjutab Tali Eesti Päevalehe arvamusküljel.

“Sinna on plaanitud palju sooje ning kalleid ruutmeetreid ja ilmselt lisaks turule ka vähemalt viis kaheksakorruselist maja. Kes neid kortereid seal ostab? Ja selle raha eest? Kinnisvarabuumi languse ajal ja otse raudtee äärde, kus Koplis seisavad kütusevagunid,” meenutab Tali.

Piret Tali sõnul on ta Balti jaama turul näinud kaupa valimas ja ostmas mitut väärt trendirestorani kokka. “Kokk suudab kvaliteetse tooraine ära tunda. Usaldada saab kokka, kellel on oma aed, peenramaa ja karjaaed. Või parema puudusel turg või tuttavad talumehed.”

Keegi ei taha sulgeda Tartu turuhoonet või kinni panna igas Riia reisijuhis välja toodud keskturgu, mis tegutseb esimese ilmasõja aegsetes tsepeliiniangaarides. Või täis ehitada kesklinna turge Budapestis, Helsingis või Kiievis. Mida peaksid otsima turistid, kes praegu jaama turul käivad, klanitud kaheksakorruselisest majast?

Turgu lammutada on oluliselt lihtsam, kui seda üles ehitada. Ja kui kellelgi on just väga palme vaja, siis turul on üks puhvet, kus need on juba olemas.