Kaitseminister Sven Mikser, Läti kaitseminister Raimonds Vējonis, Leedu kaitseminister Juozas Olekas ja Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak arutasid NATO sügisesel tippkohtumisel arutlusele tulevaid teemasid ning kinnitasid kollektiivkaitse olulisust alliansi toimimise põhialusena.

Mikseri sõnul on NATO kohaolek meie piirkonnas äärmiselt oluline. „Samas on ka siinsetel riikidel endil kohustus panustada oma julgeoleku tugevdamisse,“ ütles Mikser. „See tähendab nii kaitsekulude tõstmist kui ka liitlaste vastuvõtuks vajaliku taristu ja väljaõppetingimuste võimaldamist."

Ministrid tõdesid, et Eestil, Lätil, Leedul ja Poolal on julgeolekuolukorrast ühesugune arusaam ning seega on mõistlik kaitsekoostööd tihendada. Konkreetsete valdkondadena tõid ministrid välja ühised õppused, varustushanked, sõjalise hariduse, Ukraina abistamise ja koostöö NATO heidutuse tugevdamiseks.

Eesti, Läti, Leedu ja Poola kaitseministrid olid üksmeelel, et neljapoolsed kohtumised peaksid saama regulaarseks.

Viimati kohtusid Eesti, Läti, Leedu ja Poola ministrid 2013. aasta novembris Varssavis, järgmisel korral on võõrustaja Eesti.