16 aasta tagust Eesti lähiajaloo üht tähtsaimat päeva meenutavad tallinlased lillede asetamisega Teletorni juurde, pidulikud tseremooniad viiakse läbi ka 20. augusti mälestuskivi juures Toompeal ja Vabaduse kella juures, teatas Tallinna pressiteenistus.

Juba neljandat korda pakub see päev eakohast meelelahutust ka vabaduse taastamise aegu sündinuile. Keskpäeval algab Harjumäel neljatunnine noortebändide kontsert, kus esinevad viis ansamblit, peaesinejaks on Brides in Bloom. Sellele järgneb kontsert Raekoja platsil, kus teiste seas astuvad üles Superstaari saate finalistid.

Taasiseseisvumispäeval avatakse ka taastatud Trepi tänav ja Nõelasilma värav, mis on ühtlasi Tallinna ühe traagilisima sündmuse — 9. märtsil 1944. aastal aset leidnud punaväe pommirünnaku — memoriaal.

Taastatud väravaehitist ilmestab vanast väravast säilinud portaalipealist meenutav barokkstiilis raidreljeef. Nõelasilma värava kõrval olevasse orva paigaldatakse videoekraan, millelt hakatakse näitama dokumentaalfilmi Harju tänava ajaloost.

Kõik kontserdid on tasuta. Samuti on sel päeval tasuta avatud Tallinna loomaaed, Nõmme ja Pirita spordikeskused, Tallinna Spordihall ja Nõmme ujula.