Juba aastaid on kohtute vahet käinud pankrotis transpordifirma Autorollo juhtum. Autorollo kriminaalasi lõppes firma endise omaniku Väino Pentuse ja firma likvideerinud advokaat Siim Roode süüdimõistmisega. Endiselt käib aga tsiviilasi pankroti põhjustatud kahju hüvitamise osas.

Teisel märtsil otsustas Tallinna ringkonnakohus, et Rain Rosimannus ja tema abikaasa Keit Pentus-Rosimannus ei vastuta firma pankroti eest ega pea võlausaldajale kahju hüvitama, küll aga nõuti suur summa välja advokaat Siim Roodelt.

Roodelt ja tema kunagiselt büroolt, praeguse nimega NJORD Advokaadibüroo OÜ-lt mõisteti solidaarselt Autorollo pankrotivarasse kahju hüvitamiseks 120 052 eurot ja viivis 51 124 eurot. Eelmisel aastal astus Roode advokatuurist välja.

Majanduskriisi ajal pankrotti läinud Autorollo jäi kütuse eest võlgu ettevõtja Teet Järveküljele, kes süüdistas Autorollo omanik Väino Pentust ning tema tütar Keit Pentus-Rosimannust ja viimase abikaasa Rain Rosimannust firma viimse sendini tühjakskantimises.

Eile kaebaski Järvekülg ringkonnakohtu otsuse riigikohtusse. "Vaidlustasime selle, sealjuures ka Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse tegevuse olematuks tõlgendamise ringkonnakohtu poolt," teatas Järvekülg.