Tsiviilkohtumenetluses on ringkonnakohus otsustanud, et nii Siim Roode, Väino Pentuse tütar Keit Pentus-Rosimannus kui tolle abikaasa Rain Rosimannus on vastutavad transpordifirma Autorollo tühjakskantimises.

Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg meenutas, et 2010 aasta aprilli alguses sulges tema ettevõte maksmata arvete tõttu Autorollo kütusekaardid. Umbes samal ajal ilmus ettevõttesse ka "saneerija" Roode.

Umbes samal ajal ütles ka Väino Pentus Järvekülje sõnul ühele võlausaldajale, et tal on väga kahju, aga tema isiklikult ei saa enam mõjutada seda, mis nüüd Autorollos juhtuma hakkab.

"Pealtnägija on pankrotihaldurile ja ka kriminaalasja uurijale öelnud, et umbes nädal peale Roode visiiti ettevõttesse hakkas Väino Pentus imelikult käituma – tuikus, kukkus toolilt maha – see tundus kõrvalolijale teesklemisena," kommenteeris Järvekülg.

Vastu Pentuse tahtmist kutsuti kontorisse kiirabi, meedikud ei leidnud, et Pentusel oleks midagi viga olnud.

19. aprillil 2010 jõudis Väino Pentus haiglasse. Kolmas tunnistaja ütles, et mõni päev peale seda "võttis ühendust Rain Rosimannus ja ütles, et küll sa varsti näed, mis toimuma hakkab." Peale seda toimusid tehingud, mille käigus Autorollo muutus varatuks.

Järvekülje sõnul jääb mulje, et see kõik oli mõeldud üksnes selleks, et vabastada Väino Pentus moraalsest vastutusest ettevõtte töötajate ja võlausaldajate ees ning distantseerida teda ettevõtte tühjendamisest.

Küsimusele, kes juhtis Autorollot tema haiglasoleku ajal, vastas Väino Pentus kohtus – mitte keegi. Tegelikkuses aga toimusid sel ajal Siim Roode juhtimisel tehingud, mille käigus muutus Autorollo varatuks ja sinna jäid vaid võlad.

Järvekülg arvas, et psühhiaatrilise ekspertiisi taotlus Pentuse kaitsjalt on osa venitamistaktikast, mille lõppeesmärgiks näib olevat mõistlike tähtaegade ületamine antud kohtuasjas. Selle ekspertiisiga "võideti" jälle vähemalt neli kuud protsessiaega.