Autorollo kriminaalasjas mõisteti eelmise aasta lõpus Siim Roode ja Väino Pentus süüdi transpordifirma Autorollo pankrotti ajamises. Pentusele mõisteti tingimisi vangistus, Roodele rahaline karistus koos nelja-aastase ettevõtluskeeluga.

Roode ja Pentus kaebasid jaanuari alguses otsuse edasi riigikohtusse. Riigikohus pidi seejärel vastu võtma otsuse, kas edasikaebust menetleda või mitte. Seda otsust pole siiani tehtud.

"Tegemist on tavapärasemast mahukama kohtuasjaga, mistõttu on ka eelmenetluseks kuluv aeg pikem. Hetkeseisuga ei ole teada, millal võiks tulla otsus asja menetlemise/mittemenetlemise kohta," kommenteeris olukorda riigikohtu kommunikatsiooniosakonna juhataja Merje Talvik.

Kui riigikohus otsustaks edasikaebust menetleda, läheb veel teatud aeg, et riigikohus teeks asjas otsuse. Kui riigikohus otsustab edasikaebust mitte menetleda, jõustub ringkonnakohtu süüdimõistev otsus.

Autorollo pankroti asjus käib siiani ka tsiviilkohtumenetlus, mille käigus Autorollo võlausaldajad nõuavad võlgu välja Roodelt ning Väino Pentuse tütar Keit Pentus-Rosimannuselt ja tema abikaasa Rain Rosimannuselt.

Roode astus sel kuul advokatuurist välja. Kriminaalkorras karistatud inimene ei saa advokatuuri kuuluda, aga nagu öeldud, Autorollo kriminaalasja otsus pole veel jõustunud.