"ACTA on Euroopale hea. Ilma EL-i seadusi muutmata seab see leping kindlad piirid tegelemaks autoriõiguste rikkumistega riikides. ACTA seatud raamistik mõjub positiivselt Euroopa tööstusele, tööturule ning rahvale. ACTA-l ei ole negatiivset mõju ning see ei lähe vastuollu EL-i seadustega - seda kinnitavad ka europarlamendi õigusteenistus ning Eurooka komisjon," seisab autoriühingute saadetud kirjas.

"Seega me soovitame Teil tungivalt keskenduda faktidele, mitte levivatele väärarusaamadele, ning toetada ACTA-t. See on rahvusvaheline koostööprojekt, mis kaitseb eurooplasi, nende õigusi ning kinnitab EL-i tähtsust vastutustundliku koostööpartnerina."

Autorikaitsjate ühingud teatavad, et nende silmis on viimastel nädalatel rünnatud demokraatlike institutsioone nagu Euroopa Parlament ning riikide valitsused. Allakirjutanute sõnul on levitatud ACTA kohta valeinformatsiooni ning sellega püütud pidurdada demokraatlikku protsessi.

EL-i peaministreid ACTA toetamiseks utsitavale kirjale on muuhulgas alla kirjutanud näiteks Rootsi Antivõltsingu Grupp, Rahvusvaheline Kaubamärgi ühendus, Euroopa Brändide ühendus, Soome audiovisuaali produtseerijate ühendus ning Rahvusvaheline Video Föderatsioon. Allakirjutanute sõnul on nende hulka lisandumas veel organisatsioone.