Delfi küsis kuluhüvitisi kasutanud riigikogulastelt, kes on saanud auto rendimaksete eest hüvitist rohkem kui 450 eurot, kas nad peavad piirangut põhjendatuks ja kuidas nad tekkinud olukorra lahendavad, ehk kuidas katavad lubatava ja neil seni vaja läinud summa vahe.

Keskerakondlane Märt Sults, kes on seni kuluhüvitisest auto liisingut tasunud 929 eurot, vastas, et on oma liisinguid kogu eelneva elu palgast kinni maksnud ja maksab ka nüüd üle 450 euro mineva liisingu oma palgast.

"Kui poleks olnud seda riigikogu kuluhüvitise värki, ei oleks minu praegune otsus auto margi ja sellele varustuse osas minu ostueelistusi mõjutanud... Valik oli hoopis võimsama auto suhtes, kuid ma ei oleks seda "välja vedanud" nimelt ma ei teadnud ja ei tundnud üldse huvi, enne valimisi, et kui suur on riigikogulase palk ja et talle on veel ette nähtud mingi kuluhüvitis... Teie oma nišis seda küll ei usu, kuid mul on ses suhtes ükstaskõik. Tuleb rohkem tööd teha... Nii lihtne see ongi..." vastas Sults e-kirja teel.

Seni auto liisingu katmiseks 500 eurot hüvitist vajanud sotsiaaldemokraat Tanel Talve teatas, et ta ei saa aru, millist olukorda ta lahendama peaks. "Minu jaoks ei muutunud mitte midagi - olen kasutanud seadusega ettenähtud kuluhüvitisi siiani mõistlikult ja põhjendatult ning kavatsen nii ka jätkata," ütles Talve.