Tallinnas elav Toomas (ametiisikuid välja arvates on kõigi siinses loos osalevate inimeste eesnimed muudetud, kuid nende täisnimed on toimetusele teada) otsustas mõned kuud tagasi, et tema 1997. aasta 5,7-liitrise mootoriga Chevrolet Suburban pole linnamehe jaoks ikkagi õige auto. Ent selle asemel, et maastur kohe müüki viia, otsustab Toomas laenata selle paariks kuuks autot küsinud sõbrale. Ta annab sõbra kätte ka auto tehnilise passi ja kannab sellesse sõiduki kasutajaks sõbra nime, kirjutab Eesti Päevaleht.

Üle-eelmisel laupäeval mõtleb Toomas, et auto tuleb sõbralt tagasi küsida ja maha müüa. Ta lööb lahti Eesti suurima automüügiportaali auto24.ee, et teha Chevy eest küsitava hinna kohta turu-uuringut, kuid ta avastab, et täpselt samasugune Chevrolet Suburban on juba müügis, ning autol on ka täpselt sama registreerimisnumber — see ongi tema auto!

Segaduses Toomas helistab kohe sõbrale ja nõuab autot tagasi, kuid vastuseks tuleb ainult „käojaan”: kohe ei saa tuua, auto on katki, paari päeva pärast saad.

Mees pöördub politseisse, kuid seal tabab teda uus šokk. „Vabandage, aga see auto ei kuulu teile,” kumiseb politseiniku kuiv hääl. Tuleb välja, et seosetut juttu ajav sõber võttis auto tehnilise passi, kirjutas ise lihtvormis ostu-müügilepingu ja vormistas auto enda nimele. Ühtlasi võltsis ta müüja ehk Toomase allkirja. Maantee-ameti liiklusregistri büroos ehk ARK-is ei tekkinud ühtegi küsimust ja auto õigele omanikule ei kõssatud tehingust poole sõnagagi.

Saanud auto omanikuks, astus nüüdseks juba endine sõber pandimaja kombel auto tagatisel kiirlaenu andvasse „autopanka” ning võttis sõiduki peale 50 000 krooni (3196 eurot) laenu. Laen jääb loomulikult tagasi maksmata ja veel hiljuti Toomasele kuulunud auto kirjutatakse kiirlaenufirma nimele. See omakorda paneb auto hoobilt 79 000 krooniga (5049 eurot) platsile müüki.

Praeguseks on sõber teo üles tunnistanud ja selle kohta politseis selgituse kirjutanud. Toomasel vedas, ta sai jaole, enne kui Chevrolet oleks platsilt juba järgmise omaniku leidnud ja näiteks Venemaale või Valgevenesse viidud, kust sõidukit on vähetõenäoline tagasi saada.

Möödunud kolmapäeval võttis politsei auto asitõendina müügiplatsilt ära ning nüüd seisab see politseiparklas. Kurioosumina on sõiduk aga tänini portaalis müügis. Kas ja kunas Toomas auto tagasi saab, pole vähemalt praegu veel selge.