"Selge on see, et täna tehti Margus Tsahknale sõnaselgelt liiga ja et oma fraktsioonis kohal olnuna tean, et ei eile ega täna meil oma erakonna esimehega polnud mingit vastasseisu, tüli ega kraaklemist. Olid pikad arutelud ja mitte mingisugust Tsahknale koha kätte näitamist!," kirjutas Aunaste Facebookis eilse fraktsiooni koosoleku kohta.

"Selleks, et eluga edasi minna, peab teema nimega kooseluseaduse rakendussätted kuidagi moodi lõpplahenduse saama! Ja selleks astus IRL eile suure sammu sotsidele vastu. Loomulikult oodatakse taolises situatsioonis, et ka teine pool astub mingi sammu... Miks sarved juhtoinastel täna hommikul jälle risti jooksid, seda mina ei tea. Küll tundub mulle, et üks ummikust välja viiv tee oleks see, kui koalitsioonipartnerid ka käituksid partneritena," lisas Aunaste.

Saadikusõnul on sellest vähe, kui omavahel suhtlevad ainult erakondade esimehed. "Mida vähem seljataga jutte, keerutamist, salatsemist ja hea näo tegemist, seda kiiremini asja tuumani jôuaks! Kord kuus näiteks vôiks kokku saada kogu koalitsioon, et näost näkku vaadata, rääkida ja üksteist kuulata. Sel juhul oleks palju keerulisem meediasse tilgutada kuulujutte a la "erakonna esimees ei suutnud oma liikmeid oma seljataha rivistada.." See viimane on muide täielikult pastakast, vabandust, arvutist välja imetud," kirjutas Aunaste.