Mitu aumärgi pälvinut päästsid aga tulekahjust inimese, neist üks päästis põlevast korterist kolm last.

Appi uppujale
Elupäästja III klassi medaliga pärjatud Valgamaalt Hargla külast pärit koolipoiss Joosep Hiiob päästis suvel uppumisest Mustjões ujuma läinud poisi.

25. juulil 2013. aastal, mil kaks poissi otsustasid Hargla külas oleva Mustjõe ujumiskohta ujuma minna. Üks neist otsustas paadisillalt vette hüpata, sest eeldas, et pika põuaperioodi tõttu on vesi endiselt madal. Vesi oli viimastel päevadel seoses vihmadega palju tõusnud ning poiss ei osanud ette näha, et olud on muutunud. Ta sattus sügavas vees paanikasse ning karjus appi. Kuna Mustjõgi on kiireloomuline, ei saanud ta jõest iseseisvalt välja. Juhuslikult oli samal ajal jõe äärde jõudnud ka Hargla kooli 6. klassi õpilane Joosep Hiob, kes läks viivitamata poisile appi ja jõudis ta tükk maad allavoolu kaldale tõmmata.

Kolme lapse elu päästmine
Elupäästja III klassi medali pälvis Jõgeva mees Ralf Kask, kes päästis põlema läinud korterist kolm last.

16. oktoobril 2013. aastal kella 20.10 paiku hakkas Ralf Kask koos oma abikaasaga poodi minema. Õue jõudes kuulis ta imelikke hääli, nagu keegi hüüaks maja taga õrna häälega appi. Ralf läks maja taha ja nägi, et kortermaja rõdul on keegi ja hüüab appi. Kuna Ralf elas samas majas, siis ta teadis, et selles korteris elab pere kolme väikese lapsega. Läbi klaaside oli korterist näha tulekuma, kuid aru saada ei olnud, kes appi hüüab. Ralf jooksis trepikotta.

Korteri ukse avanedes tuli sealt paksu suitsu ja näha ei olnud midagi. Ta hakkas lapsi kutsuma ja liikus kummardades läbi suitsu nende poole. Ta haaras kõik kolm last sülle ja viis nad põlevast korterist õue. Pärast seda helistas Ralf kohe häirekeskusesse. Ta proovis uuesti põlevasse korterisse siseneda, kuid see osutus võimatuks, sest leegid olid korteri uksest juba väljas.

Pääsemine põlevast autost
Elupäästja III klassi medali pälvis Lihula Gümnaasiumi direktor Janar Sõber, kes päästis Kirbla külas Läänemaal teelt välja sõitnud ja põlema läinud autost mehe.

Lihula vallas Kirbla külas kaotas 7. septembril 2013 Virtsu poolt Risti suunas liikunud Opel Omega teadmata põhjusel juhitavuse ning paiskus üle tee kraavi. Kraavi sõidu tagajärjel sõiduk süttis. Õnnetuspaigast mööda sõitnud Lihula Gümnaasiumi direktor Janar Sõber peatus põlevat autot märgates, helistas hädaabisse, võttis autost kustuti ja suundus põlevat autot kustutama. Märganud põlevas ja suitsu täis autos inimest õnnestus Janar Sõbral auto uks avada, ta tõmbas autos olnud Raivo välja ja talutas ta teepervele. Tänu Janar Sõbra kiirele tegutsemisele õnnestus päästa inimelu.

Naabri päästmine suitsuvingust
Elupäästja III klassi medali saab Vadim Kurmõshov ja siseministeeriumi tänukirjas Kaja Jugala, kes koos aitasid põlema läinud korterist välja vingumürgituse saanud mehe.

15. septembril 2013 kell 16.20 said Pärnu päästekomando päästjad väljakutse aadressile Pärnu linn, Tähe 5, kus häirekeskusesse helistaja oli korterelamu kolmanda korruse aknast näinud tõusmas suitsu. Päästjatele tuli sündmuskohal vastu sama maja elanik Kaja Jugala, kes oli tulekahju avastades proovinud põlevas korteris olnud inimest uksele prõmmides äratada, kuid uks oli kinni. Seejärel teatas Kaja naabritele, et kolmanda korruse korteris on tulekahju ning inimene on samuti sees, mispeale naaber Vadim Kurmõshov murdis ukse maha ning tõi vingumürgituse saanud mehe korterist välja.

Kaja teavitas tulekahjust ka häirekeskust ning suunas päästjad kiirelt õige korteri ukse taha. Antud sündmusel näitasid majaelanikud päästjate sõnul üles väga head koostööd, õigete otsuste vastuvõtmist piiratud aja jooksul ja ennastsalgavat tegevust, tänu millele päästeti inimelu.

Päästmine tulesurmast viimasel hetkel
Elupäästja III klassi medali pälvib Vändra mees Tiit Aasma päästis korteripõlengust mehe. Päästjate sõnul oli mehe päästmine minutite küsimus ning Aasma päästis elu oma eluga riskides.

12. jaanuaril 2014 kell 07.32 kutsuti päästjad Vändra alevisse Vanale tänavale, kus helistaja teatel põles kortermaja leegiga ning hoones võis olla inimesi. Tulekahju märkas varahommikust jalutuskäiku teinud Tiit Aasmaa, kes kohaliku elanikuna teadis, et selles majas elab kaks inimest - mees ja naine, ning tormas majja. Selgus, et põles meesterahva korter, kuna kuumus oli kõrge ning ruum suitsu täis, läks Tiit Aasmaa kummargil läbi kahe korteri vahel olnud ühiskoridori ning tõi korteri esikus maas lamanud meesterahva põlevast ruumist välja.

Päästekeskuse menetleja hinnangul oli inimese elu päästmine tol hetkel sõna otseses mõttes minutite küsimus. Tänu kiirele tegutsemisele päästis Tiit Aasmaa inimese elu, pannes enda oma suitsus ja kuumuses ohtu.