Täna puhub Väinamerel ilm.ee andmeil edela- ja lõunatuul 14-17 m/s, puhanguti kuni 21 m/s. Sarnased tuuleolud jätkuvad kolmapäevani, mis häirib väiksemate aluste liiklust.

Seetõttu on kõik tänased reisid Triigi-Sõru liinil peatatud esialgu kuni kella 16.00-ni, mil laekub täpsustav info. Tõenäoliselt on kõik selle liini reisid katkestatud kuni neljapäevani.

Triigi sadama eeskirjade kohaselt on sildumine ohutu kuni 12 m/s tuule korral ja seda ka olenevalt tuule suunast. Parvlaev Kõrgelaid, mis sellel liinil liiklust peab, on OÜ Väinamere liinid teatel eakas (ehitatud 1987), mis omakorda vähendab meresõidu turvalisust ja nõuab järjest suuremat ettevaatlikkust.

Praamioperaator lubab, et kõik e-pileti ostnud kliendid, kes on piletiostul teinud vastava valiku ning sisestanud mobiilinumbri, saavad reiside tühistamisest informeeriva SMS-teavituse. Samuti soovitatakse piletiostjatel tellida tasuta info liiklusmuudatustest, kuna see kindlustab operatiivse informatsiooni ja teavitused.

Reiside tühistamisel ostetakse e-piletid tagasi, kui on täidetud tagastusavaldus veebilehel. Teiste liinide kaudu ringi sõites on laevapiletid tasuta ka neile, kes ei ole veel e-piletit soetanud, kuid kavatsevad sõita Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel liinil.

Ruhnu saarele ei saa sõita 18. ja 19. augustil, ära jäävad Runö reisid Pärnust esmaspäeval, 18. augustil kell 14.00 ja Ruhnu-Roomassaare liinil teisipäeval, 19. augustil kell 7.00 ja 19.00. E-piletid ostetakse tagasi, kuid neid saab soovi korral muuta ka teistele väljumistele.