Elektriraudtee avalike suhete juhi Norbert Kaareste sõnul on sihtkohti tänavu neli. Kaareste sõnul toimub Elektriraudtee koguperematkade üritustesari juba kuuendat korda ning matkamise populaarsus ei paista raugevat eestimaalaste seas.

Matkajuht Jaan Masingu sõnul on tänavu taas kavas 2 uut ja põnevat pikemat matka — möödunud aastal läbiti samapikad retked edukalt, tänavu on selleks aga rohkem aega „Kuna matkatakse sageli rannaribal, pangaserval või metsaradadel, ei sobi üritus lapsevankriga tulijale ega jalgratturitele ning ka käimiskepid võivad matkamist segada,“ selgitab Masing. Kaasa tuleks tema sõnul võtta jook ja eine, ujumisriided ning vajadusel ka vihmakeep.

1. augustil toimuv matk viib huvilised Pakri poolsaarele, kus käiakse Eesti kõrgeima majaka juures, vaadatakse Muula Mägede bastione ning muu hulgas tutvutakse ka Amandus Adamsoni mälestusmärgiga.

8. augusti matk Kõrvemaale lookleb keset oose ja järve, kus inimestel saab olema hea võimalus pidada pikniku ning supelda värskes järvevees. Hiljem uuritakse ka siniallikaid ning rännatakse Jäneda linnamäele.

Augustikuu kolmandal pühapäeval, 15. augustil saavad matkalised sõita Klooga-randa. Sealt algav matk viib huvilised nii Treppoja joastikule, Keila-Joa mõisahoonetesse kui ka Meresuu randa. Tee peale jääv Laulasmaa puhkekeskus on samuti kõigile huvilistele väärt peatuspaigaks seatud.

Viimasel matkal, 22. augustil sõidab matkarong Riisiperre, kust algab teekond, mis möödub nii Riisipere mõisast kui Alema puutaiestest, kulmineerudes Nurme turbaraba vaatlemisega.

Kogu info matkadest on leitav aadressilt matkad.elektriraudtee.ee. Tänavu on matkarongidele pilet — üksikpilet sihtpunkti ja sealt tagasi maksab kokku 20 krooni. Kõikidel matkadel on kaasas neli professionaalset matkajuhti, kes tutvustavad eelnevalt koostatud ja läbikäidud loodusradu kõigile reisilistele.