Audi A8 omanikud kogunesid laupäeval ühisele ringsõidule Eesti teedel. Peatuti Paides ja Haapsalus. Pealtnägijate sõnul võis eile kella 16.30 ajal näha Haapsalus valju muusika saatel liikuvat Audide kolonni.

Põhjust antud seltskonda kontrollida politseil Haapsalus ei olnud ning edasi suundus kümmekond Audit Kiltsi lennuväljale, kus viibimiseks - täpsemalt pikniku pidamiseks - olid nad saanud loa territooriumi omanikult kaitseliidult.

Luba kiirendusvõistluseks aga polnud. "See pidi olema lihtsalt klubi kokkusaamine," täpsustas PPA pressiesindaja Heiko Leesment Delfile. Autojuhtide omavahelisest mõõduvõtmisest sai politsei teada pärast seda, kui juhtus õnnetus, mille käigus hukkus 22-aastane Audide kiirendusele kaasa elanud noormees.

"Meie klubi liikmed ei jäta käsi tasku"

Audi A8 omanikke ühendav Facebooki grupp on täitunud kaastundeavaldustega traagiliselt hukkunud 22-aastasele noormehe lähedastele. Juhtunust järelduste tegemiseks ja edasiste sammude arutamiseks kogunevad klubiliikmed täna ühisele arutelule.

"Üks asi on kindel: meie klubi liikmed ei jäta käsi tasku," sõnab üks liikmetest. Arutletakse, kuidas saab klubi hukkunud noormehe lähedastele abiks olla.

"See inimene oleks võinud olla ükskõik kes meie seast. Väga kahju sellise traagilise õnnetuse puhul. Puhka rahus!"

"Seoses sellise kurva sündmusega, et kaotasime oma kaasmaalase ühe grupi auto käeläbi, pakuksin välja idee kõigile oma leina näitamiseks panna enda A8/S8 külge must lint mingiks ajaks. Kes ühineks minu ideega? Sügav kaastunne lähedastele!" seisab ühest paljudest kaastundeavaldustest.

Aruteludest sotsiaalmeedias selgub, et Audide omavahelist mõõduvõtmist pealt vaadanud 22-aastane noormees ei olnud Audi A8 klubi liige.

Eile olid Audi A8 klubi liikmed ringsõidul Paides ja Haapsalus. Söögipausiks liiguti Läänemaal asuvale Kiltsi lennuväljale. Kokkutulek oli kaitseliiduga kui territooriumi haldajaga eelnevalt kooskõlastatud, küll aga puudus luba kiirendusvõistluse korraldamiseks.

Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman täpsustas, et nagu ka varasematel aastatel, sai Audi A8 klubi kaitseliidult loa territooriumilt läbisõiduks. "Küsiti luba läbisõiduks neljatunnises ajavahemikus," sõnas Rütman, ja lisas, et selle ajavahemiku käigus juhtus ka traagiline liiklusõnnetus.

Rütman rõhutas, et kuigi tegemist on kaitseliidu territooriumiga, kehtivad Kiltsi lennuväljal samasugused liikluseekirjad nagu mujal teedel.

Söögipausi käigus läks lennuväljal Audi juhtide omavaheliseks mõõduvõtmiseks. Kiirendamise käidus põrkasid suurel kiirusel kaks Audit külgepidi kokku ja kaotasid juhitavuse. Esimene sõiduk kaldus vasakule teepervele ja jäi seisma. Teine sõiduauto kaldus paremale teeserva ja sõitis otsa pealtvaatajale, 22-aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse kohapeal. Samuti sai vigastada 26-aastane autojuht, kes toimetati Läänemaa haiglasse. Õnnetuse ajal oli lennuväli vihmamärg ja teel olid lombid.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Rene Pajula sõnul on pealtnägijate kirjeldustest teada, et kiirused omavahelises mõõduvõtmises võisid olla ohtlikult suured. Pajula ütles, et lennuväljale oli kogunenud Audi A8 ja S8-te omanikud üle Eesti, kokku umbes kümme sõidukit. Kohapeal olnud patrullpolitseinik Aivar Nõva ütles, et kiirused võisid ulatuda kuni 230 kilomeetrini tunnis.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.