Koostöölepe näeb ette iseseisva ülikooli terviklikkuse säilitamise ning tudengitele ja õppejõududele õppetöö jätkamise samadel alustel senise Concordia rahvusvahelise ülikooliga Eestis (CRÜE).

Tagamaks selle õppeaasta lõpetamist, sõlmitakse juhtimisleping CRÜE opereerimiseks, teatas MTÜ Concordia Akadeemiline Ühisus pressiesindaja.

MTÜ juhatuse liige Kalle Tiiter ütles BNS-ile, et raha, mida on vaja Concordia ülikooli selle õppeaasta lõpetamiseks ning pankrotivarade väljaostmiseks, on suurusjärgus alla kümne miljoni krooni. Edaspidi plaanib ülikool tulla ots otsaga kokku õppemaksust.

Tiiteri sõnul pole MTÜ-l kellegi ees mingeid võlgu ega ole neid kunagi olnud, kõik endise Concordia ülikooli võlgadega seonduv puudutab OÜ-d Concordia Varahaldus. Seetõttu ei ole ülikoolil vaja rohkem raha, kui kulub selle õppeaasta lõpetamiseks ning teatud osa vara väljaostmiseks.

AS-i Brem Viimsi Kinnisvara juristi Mihkel Jürissoni sõnul ei ole pärast koostööleppe sõlmimist enam takistusi üüriläbirääkimiste alustamiseks. “Audentes on just seda sorti partner, kes suudab nii majanduslikke kui ka hariduslikke riske kanda,” sõnas Jürisson BNS-ile.

Ta lisas, et MTÜ ei vastuta OÜ Concordia Varahalduse vanade võlgade eest, nende kättesaamiseks peetakse läbirääkimisi edasi pankrotihalduriga.

MTÜ Concordia Akadeemiline Ühisus nõukogu esimehe Hagi Šeini (pildil) sõnul on enne lepingu sõlmimist ning asjade läbiarutamist Audentesega veel vara rääkida sellest, kas kool tahab minna tagasi oma endisse majja või mitte. “Otsime majanduslikult parimat ja optimaalseimat lahendust,” ütles ta BNS-ile.

Tiiter ütles BNS-ile, et MTÜ-l on jätkuvalt soov Bremiga läbirääkimisi pidada, kuid samas vaadatakse üle ka kõik teised võimalused.

Peale koostööleppe sõlmimise teevad MTÜ ja Audentese AS pakkumise ülikooli tegevuseks vajalike varade väljaostmiseks.

Poolte kokkuleppel jätkab ülikool suvetrimestriga 15. mail. Kokkulepe on saavutatud ka õppejõudude ning teiste töötajate tasustamise küsimustes. Tiiter ütles, et seni saamata palk on küll kinni pankrotipesas ning saadakse sealt kätte olenevalt pankrotimenetlusest, kuid uus palgasüsteem on juba olemas ning läheb käiku esimesel võimalusel.