Kilk rääkis täna Kuku raadio saates “Keskpäevatund”, et Reformierakonna aseesimees Meelis Atonen sunniti oma kohalt lahkuma, kuna mees kritiseeris sotsiaaldemokraadist rahandusministrit Ivari Padarit.

“Rein Kilk on kiire jutuga ja pealiskaudne inimene, kes ei tea neist asjadest ilmselt väga palju,” ütles Atonen Delfile.

Kilk väitis saates, et sotsid kaebasid Atoneni peale peaminister Andrus Ansipile, kes oli lubanud probleemi lahendada.

“Minule ei ole neist asjust keegi nii rääkinud,” sõnas Atonen. “Ma pidin juba kuu aega tagasi aseesimehe kohalt tagasi astuma ning rääkisin sellest erakonnas,” sõnas Atonen. Tagasiastumine viibis, kuna kord jäi Reformierakonna juhatuse istung ära ja teine kord oli Atonen välismaal.

Atoneni sõnul ei vasta Kilgi jutt juba seetõttu tõele, kuna ta pole tegelikult Padari tagasiastumist üldse nõudnud. “See ei saa põhjuseks olla, sest ma pole nii üldse öelnud. Meelis Atonen ütles, et kui mina oleksin rahandusminister, siis selles olukorras teeksin eelarve korda ja paneksin ameti maha,” sõnas Atonen.

Valuutavahetusfirma Tavid nõukokku kuuluva Atoneni sõnul oli erakonna aseesimehe kohalt lahkumine loogiline samm, kuna ta on tegevpoliitikast taandunud.