Meelis Atonen on Delfiga suheldes tõrges. Küsimuse peale, mis toimus Falgi teel ja miks ta nii käitus, vastab Meelis Atonen kõigepealt, et tegemist on valesüüdistusega.

Ärritunud Atonen selgitas Delfile, et noormehed ületasid teed punase tule ajal ning tegid tema lapse suunas siivutu žesti. „Kui teie lapsele näidataks keskmist sõrme, mida teie teeksite?” küsib eksminister. „Need noormehed rikkusid seadust, kas nende tegevus on lubatud?”

Noormehed aga eitavad sõrme näitamist. „Midagi sellist pole olnud! Me laiutasime vaid käsi.”

Vahejuhtum leidis aset kell 11 Toompealt alla jooksva Falgi tee juures. Kolm meest hakkasid kollase fooritule ajal teed ületama.

Samal ajal oli foori taga Mazda roolis rohelist tuld oodanud endine majandusminister Meelis Atonen, kõrval seitsme-aastane poeg. Kui jalakäijad olid jõudnud keset sõiduteed, lükkas Atonen oma autol käigu sisse ja matkis inimese allaajamist.

„Rikkusime eeskirju, kuna oli näha, et kohe läheb punaseks, aga astusime ikkagi rahuliku liiklusega ja ühesuunalisele teele — ohtu ju polnud,” lausus Delfile üks teeületajatest. „Igatahes ei oodanud me ohtu jalakäijate raja taga rohelist tuld oodanud autolt, mille roolis istus tuntud poliitik. Arvasime, et ta stardib enne, kui me tema auto ette jõuame, aga kuna seda ei juhtunud, otsustasime siiski tee ületamise lõpetada.”

Seejärel sõitis vihane Atonen seltskonna kõrvale, lasi aknaklaasi alla ja sõimas üle kõrvaistuva väikelapse teeületajad läbi. “Mulle tundus, nagu ta oleks tahtnud lapsele näidata, kuidas käituda,” lausus ehmunud teeületaja. “Kuradid lendasid.”

Atonen sõitis ära ja seltskond liikus samuti edasi. Ent kui eksminister nägi, et seltskond liigub temaga ühes suunas, parkis ta auto ja sööstis nende juurde. “Kurat, ma näitan sulle, kuidas punase tule ajal teed ületada,” karjunud Atonen.

“Ta tahtis vist tõsimeeli meile kallale tulla,” nentis üks teeületajatest. Siiski samal hetkel Atonen taltus ja jooksis sõna lausumata tagasi oma autosse, et sündmuskohalt minema kihutada.

“Eksministri käitumine oli eriti üllatav seetõttu, et meie reaktsioon oli täiesti olematu, me lihtsalt kuulasime ja imestasime, kuidas ta meie peale karjus,” nentis teeületaja. „Kui ta veel hiljem auto parkis ja autost välja tuli, arvasin tõesti, et ta tahab meid füüsiliselt rünnata. Õnneks nii ei läinud, kuigi arvan, et kui me oleks sama sõimuga vastanud, oleks saanud sportlikku vormi proovida,” naerab asjaosaline.

Suvel väitis Laulasmaa hotelli portjee, et Atonen sõimas teda ropult vene keeles. Atonen teatas tookord, et ta pole kedagi leebemal ega tugevamal kujul sõimanud. Küll võttis ta omaks, et tegi teenindajale märkuse ebakvaliteetse teenindamise eest.