Pussi sõnul oli ilmselt tegu kvadrantiidide meteoorivoo eriti heledate esindajatega. "Sellega klapib ka umbkaudne kirjeldatud liikumisuund," lausus ta.

Selle meteoorisaju maksimum oli Pussi kinnitusel 3. jaanuari ööl vastu 4. jaanuari. Tulekera näinute sõnul võis suuremat sorti tähe langemist vaadata kella poole üheksa ajal õhtul.

"Maksimumi ajal on tegu vaat et aasta kõige tihedama meteoorisajuga, kuid tihe "tähtede langemise" kestvus on lühike - ainult mõne tunni mastaabis. Selle poolest on kvadrantiidid erinevad näiteks augustikuistest perseiididest, mille maksimum on vaadeldav mitmel ööl järjest," selgitas Puss.

Meteoorid on Pussi sõnul pisikesed osakesed, mis Maa atmosfääri sattudes n-ö ära põlevad. Ta selgitas ka, et meteoori heledusele annab olulise panuse ka Maa atmosfääri molekulide, mis omakorda helendama hakkavad, ergastamine.

Mitmed meteoori näinud on öelnud, et sel oli kummalisel kombel roheline saba. Puss märkis, et kui meteoori teele jäi palju hapnikuosakesi, siis pole midagi imestada, et ergastunud molekulid paistsid nimelt rohelisena.