Savisaar teatab presidendiks kandideerimise osas langetatud otsusest 7. juunil. Keskerakonna volikogu on 11. juunil.

Keskerakonna volikogu on Keskerakonna esindusorgan, kes töötab välja erakonna poliitikat kongressidevahelisel ajal. Sinna kuulub 180 inimest ja kvoorum on olemas, kui kohal on neist rohkem kui pooled.

Volikogusse kuuluvad piirkondade esimehed, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed, Euroopa Parlamendi saadikud, aga ka piirkondade esindajad. Iga saja liikme kohta valib piirkond oma aastakoosolekul ühe volikogu liikme.

Keskerakonna volikogus on seega lisaks laiemalt tuntud inimestele ka palju avalikkusele tundmatuid inimesi. Valituks saamiseks peavad nad siiski olema vähemalt oma piirkonnas erakonnakaaslastele tuttavad, mis võimaldab ka enamvähem hinnata, kas tegemist on Savisaare või Kadri Simsoni leeri toetajaga. Ka volikogus jagunevad jõud tema sõnul üsna pooleks, mistõttu ei julgenud ta ennustada, kumb võidaks Repsi ja Savisaare duelli.

Tamm kinnitas, et kui see oleks Savisaar, siis on tema kandidatuuril kõigi 27 keskfraktsiooni liikme allkirjad. Ta uskus, et ka Repsi võidu korral juhtub sama, sest keegi ei taha volikogu otsuse vastu minna.

Samal ajal Keskerakonnas kampaania juba käib. Tamm ütles, et näiteks neljapäeval on Põlvas kell viis Savisaare toetajate üritus, kus kohal on Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Märt Sults ja teised, kell kuus aga on Mailis Reps oma toetajatega Võrus.