Mart Kadastiku elulooraamat "Nüüd ma siis kirjutan", milles ta esitab oma nägemuse Postimehe ja Eesti Meedia arengutest, samuti kirjutab ettevõtete praegusest omanikust Margus Linnamäest, ilmus eelmisel nädalal.

Eesti Meediat esindav vandeadvokaat Ants Nõmper ütles ERR.ee-le, et hagi Kadastiku vastu on ettevalmistamisel. "Tulenevalt asjaolust, et vaidlus puudutab konfidentsiaalse teabe õigusvastast avalikustamist, siis ei soovi me omalt poolt seda vaidlust meedias etteruttavalt kajastada," ütles Nõmper.

Mart Kadastik ütles Delfile, et temani ei ole hagi kohta info veel jõudnud ja ta ei tea, milles see seisneb. "Selles raamatus, mille mina kirjutasin, ei ole küll sellist informatsiooni avaldatud, mida võiks lugeda ärisaladuste või konfidentsiaalse info hulka kuuluvaks," lausus Kadastik ja kinnitas, et töölepinguid ega muid firmaga seotud lepinguid ta rikkunud ei ole.

"Seal ei ole ärisaladuste hõngugi. Neid ärisaladusi, mida tean, ja mis ei oleks kõige paremad ka Margus Linnamäele, kui neid avalikustaksin, neid ei ole seal mitte ühtegi," kinnitas Kadastik. Ta lisas, et tema raamat on reaalsus ja kuna kõigil on õigus oma mõtteid ja tundeid avaldada, siis pole põhjust ka raamatus midagi muuta või teoseid poelettidelt ära korjama hakata.

Kadastik nentis, et väga üllatav see tema jaoks ei ole, et raamatu suhtes sedavõrd tundlikud ollakse. "Kui ma suvel hakkasin Margus Linnamäe juristi Hannes Haameri käest ähvardusi saama, siis oli selge, et raamatut pole olemaski veel, aga ähvardused juba tulid," sõnas Kadastik. Tema sõnul esmalt ähvardati, siis püüti diskrediteerida ja nüüd karistada.

"Minu arvamus on selge – soovitan inimestel see raamat läbi lugeda. Ma usun, et kui Margus Linnamäe selle terves tükis läbi loeb, siis saab ta ka sellest kontekstist aru. See on raamat, kust ei saa ühtegi lauset välja rebida, vaid see raamat on tervikuna lugu Postimehest, Eesti Meediast ja minust endast ja see on ka minu nägemus nendest inimestest, kes Eesti ajakirjanduses üldse on olnud nende aastakümnete jooksul," selgitas Kadastik.

Eesti Meediale ja Postimehele mainelist kahjut tekitada ainult omaenda taltsutamatu ego pärast, pimeda viha pärast, see ei tee au Postimehe omanikule.
Mart Kadastik

Möödunud nädalal presenteeris Juku-Kalle Raid raamatut "Paradokside puntras", mida nimetab Mart Kadastiku teoseks. Raamatuga püütakse Kadastikku kritiseerida ja õõnestada. Selle raamatu tõttu kaebas Kadastik esmaspäeval Raidi ja Apollo kohtusse. Juku-Kalle Raid kinnitas Kadastiku sõnul, et tolle teose ilmumist rahastas Margus Linnamäe.

"Eriti markantne on see, et Apollos, mis on ka tema osalusega ettevõte, seal kõiki ärieetika reegleid rikkudes üritatakse kompromiteerida ühe raamatu autorit teise raamatu kõrvale asetamisega," sedastas Kadastik. "Sellist praktikat pole Eesti raamatumüügis veel kunagi olnud."

Kadastik lisas, et Margus Linnamäe sõdimine tema vastu viimasel kolmel nädalal on Postimehele, Eesti Meediale ja Linnamäele palju rohkem kahju teinud, kui tema raamat eales suudaks. "Kahju, mida oleks kaasa toonud minu raamat, seda ei peaks üldse kartma, sest Margus Linnamäe juhib ettevõtet nii, nagu oskab, ja inimesed kujundavad arvamuse tema töö järgi, mitte selle raamatu järgi," osutas Kadastik.

"Konfidentsiaalsuse ja ärisaladuste sildi taha pugemine, kusjuures tegelikult on ilmselge, et inimene on lihtsalt isiklikult solvunud, aga tuua oma enda firmad – Apollod ja Eesti Meedia – ohvriks, nende usaldusväärsus ja maine, on mõneti ikkagi ootamatu," lisas Kadastik. "Eesti Meediale ja Postimehele mainelist kahjut tekitada ainult omaenda taltsutamatu ego pärast, pimeda viha pärast, see ei tee au Postimehe omanikule."