Tegu on ajutise näitusega selleks otstarbeks renditud Visa spordihallis, selgitas teaduskeskuse juhataja Tiiu Sild Delfile. Spordihall asub üsna põldude keskel ja näituseruumide tagaust hoitakse lahti, et külastajatel rohkem õhku oleks, rääkis Sild.

Eile hommikul helistas juhatajale näituse administraator ja ütles: „Meil on näitusel jänes.”

„Miskipärast järeldasin, et tuli kultuuriminister, aga administraator selgitas: ei, päris jänes, hüppab ringi ja närib juhtmeid,” muigas Sild.

Kui jänes kätte saadi, kohkus loom ära, istus vaikselt keset jooksurada ja vaatas ringi, aga lõpuks oli nõus isegi ristikheina sööma. „Suur sõbralik jänes on,” rääkis Sild ning oletas, et võib-olla tahtis jänes öösel hallis hüppeid harjutada.

Jänes valis külastamiseks sporditeemalise koguperenäituse “Ahhaa, ooooo!”, kus on võimalik oma võimeid proovile panna, sõpradega võistelda ja uurida sporditeadust ning sportimisega seotud materjale.

Praegu on jänes hoiul ning Ahhaa pani üles kuulutused leitud jänese kohta.

Lisaks tuli umbes nädal tagasi Ahhaa teaduskeskusesse Toomemäel pisike künnivares. Lennata ta õieti ei osanud. Alguses andsid teaduskeskuse töötajad linnupojale süüa ja lootsid, et varese-ema pojaga edasi tegeleb, ema aga ei tulnud.

Näljane varesepoeg vaatas peagi nõudliku näoga töötajate poole. Nüüd arvabki lind, et tema emaks on mobiiltelefon: kui talle värvilise ekraaniga telefoniga läheneda, siis võtab künnivares töötajatelt eriti hea meelega toitu vastu, rääkis teaduskeskuse juhataja.