„Võimu hoidmine on Reformierakonna jaoks muutunud niivõrd oluliseks, et nad on valmis ohverdama Eesti arengu. Vabaerakonna demokraatiapaketti ja maksureformi kiire tagasilükkamine märtsikuu koalitsiooniläbirääkimistel ütles juba tol hetkel ära, et Rõivasest kujuneb stagnaminister. Lõppeva aasta märksõnaks ongi „muutusteta“, sest valitsus suutis muuta vaid aktsiise ülespoole ning muuta tublisid erakoole elujõuetuteks, võttes neilt raha ära. Seda tõestab fakt, et kõik Vabaerakonna uuenduslikud ettepanekud kas lükati tuima näoga sahtlisse või sõideti neist teerulliga üle,“ kommenteeris Artur Talvik.

Talviku sõnul Vabaerakond ei saa leppida paigalseisuga Eesti riigi juhtimises, sest see ähvardab arengut ja ühiskonna vabadust. „Võime ühel ilusal päeval avastada, et igat vaba algatust tembeldatakse paadi kõigutamiseks. Siis vabadusega on tõesti lõpp. Me jätkame võitlust stagnafännide vastu,“ ütles ta.

„Vabaerakond pühendab 2016. aastat sellele, et tõsta jõuliselt esile vabaduse tähtsust suurendavaid ja uuenduslikke ideid. Soovime muuta valimissüsteemi kogukonnakesksemaks, tugevdada kohalikke omavalitsuste sõltumatust ja elujõudu, vähendada keelamist ja piiramist erinevates valdkondades ning muuta maksusüsteem inimsõbralikumaks“, lõpetas Talvik.