„Kõik vead, mis Reformierakonna juhitud valitsused on Estonian Airiga teinud, lähevad riigile valusalt kalliks maksma,“ arvab Talvik, „aga tarku otsuseid saab lendamisel teha ka nii, et ei pea rentima kalleid lennukeid avaliku raha eest erakonnakaaslaste firmadelt. Eesti oludes ei ole selline valik otstarbekas ega jõukohane.“

Vabaerakonna saadik ei ole rahul, et oludes kus Eesti välissuhtluse maht ei ole mitmekordistunud ja valitsusjuhi tööülesanded pole sisuliselt muutunud, ei saa peaminister Rõivas erinevalt oma eelkäijatest hakkama ilma kallite eralennukiteta, ning sagedasti on teenuse osutajaks Reformierakonna liikme Ken Koortiga seotud firmad, mis tekitab korruptsioonikahtlusi ja huvide konflikti võimaluse.

Talvik küsib teabenõudes infot peaministri aastatel 2014 ja 2015 tellimuslendudega tehtud lähetuste sihtkohtade ja teenusepakkuja ja –vahendaja kohta ning hinnapakkumiste kohta, samuti kes reisisid ning kaalutlusi, miks kasutati tellimuslende liinilendude asemel. Selleks palub ta avalikustada lendudega seotud lepingud, hinnapakkumiste dokumentatsiooni ja anda selgitusi.

„Sama oluline kui teada saada, kas peaministri jutt läbipaistvusest, säästlikkusest ja otstarbekusest reiside planeerimisel kehtib, on vaja välja selgitada, kas lennufirmade Diamond Sky ja Panaviatic seotus peaministri erakonna positsioonika ja pikaaegse liikme Ken Koordiga ei ole tekitanud huvide konflikti,“ nimetas Talvik. Ta tahab teada, kas peaminister ja riigikantselei ei pea välistama Koordiga seotud ettevõtete teenuste kasutamist.