"Liikmete leidmiseks oleme kasutanud otsekontakte see tähendab, et kuskil suurüritustel me liikmeid otsimas pole käinud. Selline meetod on väga aeglane, aga teisest küljest on initsiatiivgrupil siiralt hea meel selle üle, et liitunud on palju toredaid ja tarku oma ala spetsialiste. Seltskond on süpaatselt mitmekesine," ütles Talvik Delfile.

Tema sõnul on liitunute hulgas keskkonnaeksperte ja taastuvenergia spetsialiste, ettevõtjaid, sealhulgas IT-ettevõtjaid, programmeerijaid, tootedisainereid, õppejõude, teadlasi, doktorante, kirjanikke, teolooge, pärimuskultuuri ja hariduse edendajaid ning paljude teiste elualade esindajaid.

Teiste seas on Elurikkuse Erakonnaga liitunud näiteks kirjanikud Kauksi Ülle ja Contra; pikaajalise kogemusega koolijuht Heli Piisang; kunstnik Eve Kiiler; kunstnik, illustraator ning fotograaf Piret Räni; loodusfotograaf Arne Ader; ettevõtja Lauri Tõnspoeg; koolitaja Kristjan Otsmann; muusikud Jaak Tuksam ning Anne Maasik; metsamees ja põline võrokas Rainer Kuuba; looduslike pühapaikade kaitsja Ahto Kaasik; Rõuge vallas Leiutajate külakooli avanud Hendrik Noor; enamiku ajast Berliinis tegutsev toote-, sealhulgas mööblidisainer Veiko Liis; Soomaa loodusmatkade korraldaja Aivar Ruukel, loodushoidja ja tervikliku eluviisi edendaja Toomas Trapido; ornitoloog ning loodusturismi arendaja Mati Kose; ökoloog ja jätkusuutliku arengu dotsent Mihkel Kangur; Tartu Ülikooli maastikuökoloogia teadur Anneli Palo ja keskkonnahariduse edendaja Val Rajasaar. Samuti filmimees ja Riigikogu liige Artur Talvik, pärimuskultuuri edendaja Meelika Hainsoo ning haridusuuendaja Anzori Barkalaja.

"Liikmete arv hakkas hoogsalt kasvama hetkest, mil seletasime lahti selle, mismoodi me oleme "erakond, mis ei olegi tavaline erakond" ehk kuidas me tegutseme kardinaalselt teistmodi, kui kõik senised erakonnad," märkis Talvik. "Elurikkusest saab selline erakond, kus kõik liikmed saavad päriselt osaleda ja otsuseid teha. Selleks võtsime kasutusele spetsiaalse digitaalse platvormi, mis on tehtud koostöös Citizen OS-iga," lisas Talvik. Iga liige, kes on kogunud mõttekaaslasi, saab seal avada tema jaoks olulise teema, sõnastada selle kõigile arusaadavalt, teha videotutvustuse ning avada debati. Pärast arutelu pannakse probleemi lahendus hääletusele. Piirkondlike teemade puhul hääletavad piirkonna inimesed ja kogu Eestit puudutavate teemade puhul kõik liikmed. "Nii kujuneb mitte juhatuse või selle tagatoa, vaid tõepoolest erakonna seisukoht," ütles Talvik.

Liituja peab kinni pidama viiest põhiprintsiibist: soovima seista maheda nutiriigi loomise eest; soovima lihtsat, alt üles tegutsevat riiki, kus otsused tehakse inimeste lähedal; soovima, et Eesti oleks tugevatest ja omanäolistest kogukondadest punutud riik; tahtma luua kõikehõlmava julgeoleku süsteemi, mis sisaldab ka toidu-, tervise-, energia-, sotsiaalset ja muud julgeolekut; soovima luua haridusüsteemi, mis annab inimesele võimaluse ja vastutuse oma toimetuleku eest ning oskuse panustada kogukonna hüvanguks.

"Elurikkus oma kaasaegse lähenemisega võiks olla ka platvormiks, kus toimuks roheliste ja Vabaerakonna parimate liikmete ja ideede ühinemine. Kas nad on valmis loobuma oligarhlikest, kompartei ülesehitust meenutavatest poliitilistest struktuuridest, kus väike grupp otsustab kõigi liikmete eest? Seda peab juba neilt küsima," ütles Talvik. "Kui me selle väga lühikese aja jooksul suudame laiemale üldsusele tõestada, et meie kaasaegne, osalus- ja otsedemokraatlik poliitika tegemise viis aitab luua Eestist tõelise, loodusest hooliva ja nutika, kodanikuühiskonna, siis võib meil valimistel minna väga hästi," arvas ta.