“See, mille eest tegelikult meelt avaldatakse nii Euroopas kui ka maailmas, on inimeste põhiõiguste kaitse. Ja protest selle vastu, et poliitikud, kelle oleme valinud, teevad otsused mitte valija soovi järgi, vaid suurettevõtete soovi järgi, kasutades viimaste vahendeid kodanikkonna vaigistmises,” rääkis Talvik Delfile.

Talviku sõnul võttis USA kongress  1992. aastal  vastu seaduse, mille järgi on  kopeerimine isiklikuks otstarbeks täiesti seaduslik tegevus. “Me ajame väga suurelt segi, mis on varastamine ja mis on kopeerimine isiklikuks otstarbeks,” selgitas Talvik, et inimestele ei saa ette heita, et tehnoloogia arengu tõttu on tekkinud võimalus nii lihtsalt kopeerida isiklikuks otstarbeks. “Ette tuleb heita, et ei  meelelahutustööstus ega muu tööstus ei ole teinud midagi, et kaasajastada oma ärimudeleid.”

Ta pidas ka häbematuks poliitikute väidet, et ACTA vastased kaitsevad varastamist. “Varastamises süüdistamine on üks näide poliitikute küünilisest suhtumisest oma kodanikkonda. Kui kodanikkonnal on teistsugune arvamus, siis hakatakse neid kohe sildistamama, nad on lollid, nad ei tea asjast midagi, tahavad kaitsta vargaid. Keegi ei taha kaitsta vargaid, aga kõik tahavad kaitsta demokraatlikke põhiõigusi ja vanade seadustega ei saa arengut pidurdada.”

Autorikaitse seadused on Talviku sõnul  ajast ja arust. “Need ei ole digiajastu seadused ja seda räägin mina kui sisu tootja. Minu arust enamus kaasaegselt mõtlevaid tootjaid ei peaks olema ACTA poolt. Igasugune mõtlev tootja peaks olema ennekõike demokraatia põhiõiguste poolt. Kui siin on valikuküsimus, kas ma peaksin turvalisuse pärast ära andma oma vabadusi ja õigusi, siis ma ei taha seda teha. Ma ei ole nõus suurkorporatsioonide kasumi pärast ära andma oma demokraatlikke õigusi. Igasugune infovabaduse piiramine on rünnak demokraatlike põhiõiguste vastu.”

Talvik rõhutas, et kodanikud protesteerivadki selle pärast, et neid ei kuulata ja seaduseid ei tehta kodanike järgi. “Ka poliitika peab ennast muutma ja kaasajastama, ta peab oma kodanikke kuulama. Peab lõppema suhtumine, et kodanik ei tea midagi ja on loll.”