"Just omapoolse selgitustöö osas paistab Eesti Energial olevat kõige rohkem probleeme. /.../ Loomulikult on igasugune hinnatõus ebameeldiv uudis, eriti kui tegemist on elektrienergiaga. Seetõttu peab hinnatõusu taotlemine olema väga hästi põhjendatud ja läbipaistev," rääkis Aas ERR-i uudisteportaalile.

Ka sotsiaaldemokraatide saadik Urve Palo ütles, et kuigi Eesti Energial on raha vaja, jäädi oma plaanide põhjendamisega hätta.

Tema sõnul on Eesti Energia investeerinud sadu miljoneid kroone väljaspool Eestit asuvatesse projektidesse, mis on kõrge riskiastmega ning mille jaoks pangad laenu ei anna. "Kas poleks pigem mõtekas Eesti Energial oma vabad vahendid investeerida Eestisse?" küsis Palo.Hinnatõusust on soovitanud loobuda ka majandusminister Juhan Parts. Tema sõnul võib hinna tõstmine enne avatud turule üleminekut energiafirmalt kliente viia.

Kui hinnatõus jõustuks sellises mahus, nagu Eesti Energia juuli alguses taotles, siis tooks see energiafirmale sisse paarkümmend miljonit eurot aastas. Paljudele koduomanikele tähendaks see aga umbes kuue protsendi võrra suuremat elektriarvet.