„Otsuse tegemine oli üpris keerukas, kuna kõik pered olid väga tublid ja tugevad kandidaadid. Valik langetati perekond Mäe kasuks seetõttu, et tegemist on väga ühtehoidva ja aktiivse perekonnaga,“ ütles Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap.

Pere lapsed on tublid ning sportlikud. „Vanemad, kes on abielus olnud pea 25 aastat, on oma lapsi suunanud mitmesuguste hobide ja harrastuste juurde,“ lisas Õunap.

„Aasta Suurpere“ konkursi patrooni Elle Kulli sõnul võiks perekond Mäe aktiivsus spordivallas ning ühtehoidmine olla paljudele eeskujuks. „On ülimalt hea kuulda, et sellest lasterikkast perest on sirgununud Londoni olümpialootus,“ lisas Kull.

Rael ja Riho Mäe peres kasvavad Kärt (22), Siim (21), Epp (19), Tuule Sireli (14) ning Mattias (9). Pereisa Riho on Rakvere Ametikoolis puidu- ja sepatööde kutseõpetaja ning Rakvere Põhikooli ja Rakvere Gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja. Samuti veab ta Tudu Põhikoolis maadlusringi. Pereema
Rael töötab Tudu Põhikoolis aednikuna.

„Ise peame end täiesti tavaliseks pereks kellel on koos tore olla ning kus kõik pereliikmed on hoitud ning armastatud,“ ütles Rael Mäe.
Korraldajate foto

Kokku esitati „Aasta Suurpere“ konkursile 18 kandidaati kõigist Eestimaa paigust, kelle hulgast valis võitja välja komisjon. Lisaks Aage Õunapile ja Elle Kullile kuulusid žüriisse Tallinna Lasterikaste Perede Liidu juhatuse esinaine Katerina Puusepp, Raplamaa Lasterikaste Perede Ühenduse juhatuse liige Aigar Pruul, Lääne-Virumaa Suurte Perede Ühenduse juhatuse liige Evi Torm, endine pikaaegne liidu president Kalmer Hütt, „Aasta Suurpere 2010“ perekond Pall ja BIGBANKi juhatuse liige Kaido Saar.

Aunimetus „Aasta Suurpere“ on tiitel, mis omistatakse ühtsele, töökale ning eeskujulikule Eesti perele, kus kasvab vähemalt neli last. Selle eesmärk on väärtustada ning tunnustada Eestimaa tegusaid suurperekondi ning tuua neid ühiskonnas eeskujuks. Ettepanekuid „Aasta Suurpere“ aunimetuse saamiseks võisid teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.

Tänavu juba seitsmendat korda toimuv suurperede perepäev ja teistkordselt välja kuulutatav aunimetus „Aasta Suurpere“ toimub sel aastal paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.

Suurperepäeva ning aunimetuse „Aasta Suurpere“ algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit ja BIGBANK AS.