Nädala alguses tuldi tänavale piketeerima soolise palgalõhe asjus: naised saavad Eestis 30% vähem palka kui mehed.


Pilk munakarpi: kas mõned munad on lausa pahaks läinud, et nad on helerohelised? Tegelikult mitte: sellised on ühest Eesti mahefarmist pärit kanamunad. Ja nii nagu on olemas mitmeid erinevaid kanaliike, nii on neil ka erinevad munad. Loe lähemalt SIIT!

Kevadised korvpallilahingud jätkuvad täies hoos! Kalev/Cramo alistas teisipäeval näiteks Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria avakohtumises kodus 86:72 Rakvere Tarva.


Oodates külalist: kolmapäeval saabus Eestisse riigivisiidile Kasahstani Vabariigi president Nursultan Nazarbayev. Kui lennuk oli saabunud, siis ootasid kõrget külalist Kadrioru trepil ka president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves. 


Pidulikule õhtusöögile oli loomulikult kutsutud ka president Arnold Rüütel ja Ingrid Rüütel.

Õhtusöögil esines lauluga Anne Veski.

Koos Tallinna linnapea Edagr Savisaarega jalutati aga Tallinna vanalinnas.

Soe, lausa suvine ilm on meelitanud inimesed õue. Tallinna vanalinnas olid välikohvikud paksult rahvast täis. Teiste seas ka see soomlasest noormees, kellel oli koos sõpradega mida tähistada.

Kristlik maailm tähistas sel nädalal Jeesus Kristuse ristilöömise mälestuspäeva suurt reedet, mis juhatab sisse kirikuaasta ühe olulisematest sündmustest — ülestõusmispühad.
Suure reede jumalateenistus toimus ka Tallinna Peeter-Pauli katedraalis.


Reede õhtul kogunesid sajad inimesed Jõgeva keskväljakule, et laulda isamaalisi laule. Alo Mattiiseni 50. sünniaastapäeva puhul korraldatud öölaulupeol ning pärast laulupidu kostus laulu ka kõikjal linnas, sest kojusuunduvad inimesed laulsid oma seltskonnas laule edasi. 

Foto: Jassu Hertsmann
 

Soe ilm on väljaajanaud ka pealinna kalasõbrad. Õngitsemine Pirital on äärmiselt rahvarohke.

Tartus püsib Emajõe veetase aga jätkuvalt kõrbe. Laupäeval oli vesi endiselt kaldapealsetel.


Kevadiste kulupõlengute osas tasub ka olla ettevaatlik. Pildil kulupõleng Lagedi lähedal.

Õigeusklike suured pühad algasid nädlaavahetusel pühadesaia, kulitšite pühitsemisega. Ööl vastu pühapäeva saabus Moskvast ka püha tuli ning tehti ka traditsiooniline ristikäik ümber kiriku.

Jüriööd tähistati samuti üle Eesti. Tallinnas Jüriööpargis süüdati traditsiooniline jüriöö tuli.