Riigikogult teisipäevalt valitsuse moodustamiseks volitused saanud Andrus Ansip tutvustas president Toomas Hendrik Ilvesele Kadriorus ministrikandidaate ning riigipea nimetas ametisse uue valitsuse. Koos poseeriti Kadrioru trepil ka ametlik grupipilt.



Tallinna külje all asuvas Peetri külas on ka sel kevadel üks tänav üle ujutatud, olukorra parandamiseks oleks vallavanema sõnul vaja ehitada võimsam pumpla, mille rajamine seisab vaidluste taga eramaa omanikuga. Teisipäeval Peetri külas käinud Delfi fotograafi sõnul tundub, et olukord on parem kui eelmisel aatal, ent drenaaž ikkagi täis ja ajab madalamatest kohtadest vett välja. Veavalt, et pildil olev looduslik purskkaev kohalikku majaomanikku rõõmustab...

Looduse vaatemänge tasub kevadel kindlasti jälgida. Sindis avanes sillalt Pärnu lahe poole triivivatest suurtest jäätükkidest suurejooneline vaade. Kahjuks võivad jõel tekkida ka rüsijäähunnikud, mis kergitavad jõe veetaset vales kohas ning nii oli Sindis sel nädalal oht tõsiseks üleujutuseks.

Jägala juga on lumest ja jääst juba vaba ning pakub silmailu.

Ka hakkas sel nädalal taas üle ajama Tuhala nõiakaev.

Sel nädalal oli esimene istung ka riigikogu uuel koosseisul. Kolmapäeval olid oma istekohad hõivanud ka riigikogu asendusliikmed. Majanduse-ja kommunikatsiooni minitri Juhan Partsi asemel riigikokku pääsenud Juku-Kalle Raid jäi ka esimesel tööpäeval truuks on riietumisstiilile ning kandis ülikonna asemel nahktagi.

Laine Randjärv, Ene Ergma ja Keit Pentus said esimese tööpäeva puhul ka kaunid lilleõied. 

Nädala ehk kõige draamatilisem hetk oli kindlasti Andrus Veerpalu pressikonverentsil, kus suusaliidul tuli tunnistada, et armastatud kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu organismist tuvastati 14. veebruaril 2011 rahvusvahelise antidopinguorganisatsiooni WADA poolt lubatud normist kõrgem tase. Veerpalu napp kolmelauseline avaldus jääb lähiajal arvatavasti Eesti spordimaastikul enimtsiteeritud lauseteks; Andrus Veerpalu oli sõnad endale igaks juhuks ka paberile kirjutanud. Videot pressikonverentsist täismahus näed DelfiTV-st!



Pingeline pressikonverents oli ka emotsionaalselt kurnav ning Veerpalu lahkus pressikonverentsilt peaagu, et pisarais.



Veerpalu toetajad organiseerisid pühapäeval teotuskogunemiseid nii Tartus kui Tallinnas.

Muud spordisündmused jäid sel nädalal Veerpalu dopinguteemade varju. Võrkpallis algasid sellel nädalal aga finaalseeria mängud.

Saabuv kevad tuletab daamidele meelde vajadust garderoobi värskendada. Saku Suurhallis korraldatud suur rõivaste odavmüük meelitas suurhalli paksult rahvast täis. 

Kuid veel enne kui lumi lõplikult läheb, tasub jälgida Eesti rannajoont, sest kevadised rüsijää hunnikud pakuvad tõelist silmailmu. Saaremaal kogunesid hiigelhunnikud seekord hoopis Kuivastu sadamasse – nii võimsaid jäämägesid kohalike sõnul ei ole seal varem olnud.