Rahvusinghäälingu nõukogu valis sel nädalal oma uueks esimeheks sotsiaaldemokraadi ja kunagise ETV juhi Hagi Šeini. Šein vahetab välja Andres Jõesaare, kes sellelt kohalt surmaga lõppenud liiklusavarii tõttu tagasi astus.



Sombuse taeva all ning Lasnamäe pensionäride saba saatel avati Muugal uhiuus Maxima kauplus.

Maxima avamine Muugal

Neljapäeval avas uksed aga Rocca al Mare kaubanduskeskuses asuv Euronics XXL. Suure poe avamise puhul tehtud allahindlused meelitasid poodi ka suure rahvasumma, keda eeskätt näis ajendavat soov saada endale soodsa hinnaga laiekraan televiisor: vaid poole tunniga olid sooduspakkumises olnud televiisorid müüdud.

 

Tallinnasse Ravi tänavale, kus toimus varing. Inimesed õnneks vigastada ei saanud. Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles, et kokku kukkus puust elumaja paekivist tulemüür, mis purustas osaliselt hoone all asuva keldri.

Majavaring Ravi tänaval

Valgus tunneli lõpus? Selline on nimelt soomuki sisemus. Sel nädalal tutvustas kaitsevägi Männiku harjutusalal Hollandist hangitavaid uusi soomukeid Pasi XA-188, mis lisanduvad seniste, vanemate Pasidega kaitseväe masinaparki.


Kolmapäeval hakkas tuisuilm ning esimesed lumehelbed tulid maha. Esimesed probleemid lumiste katustega algasid koos suurema lume allasadamisega. Nii oli korralik lumevaal kogunenud Eesti Panga katusele juba esimesel korralikul lumesaju päeval.

Pöffihunt sai puretud! Algas taas pimedate ööde filmifestival. Avasõnad ütles aastaid festivali eestvedanud Tiina Lokk.


Sel nädalal avati pealinnas ka kaks turgu: taasavati põlengus kannatada saanud Nõmme turg. Avakõnega esines Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Ja rahvas kuulas.


"Kõik on seaduslik!" Lint lõigati läbi ka palju poleemikat tekitanud Kristiine turu avamisel. Turg ehitati nimelt maalapile, mille linn taotles riigilt hoopis mänguväljaku rajamiseks, kuid detailplaneeringusse jäeti muudatus tegemata. Seetõttu on nõudnud Harju maavanem Ülle Rajasalu linnalt paberimajanduse kordaajamist ning ähvardanud muidu turu maatasa teha. Alates reedest saab aga turul sisseosta teha.


Kultuuriminister Laine Jänes otsustas aasta kodaniku valimise komisjoni ettepanekul nimetada tänavuseks aasta kodanikuks Toidupanga tegevjuhi ja mündikogumiskampaania käivitaja Pieter Boerefijni. Palju õnne!

Äripäev andis üle Eesti edukaimate ettevõtete preemiad. Mitmendat aastat järjest sai selleks Vopak E.O.S. ning selle juhil Arnout Lugtmeijeril näis võidu üle hea meel olevat.

Laupäeval rõõmustasid televaatajaid Edgar ja Marta Vunš - saate võimalikud favoriidid. Üheksaaastased õde ja vend on äärmiselt tublid - lisaks tantsutrennidele on käinud nad eraldi ka eesti keelt õppimas. Olles pärit venekeelsest perekonnast räägivad nad täiesti puhtalt ja veatult ka eesti keelt.

 

Sel nädalavahetusel sai Saku Suurhallis näha aga Euroopa parimaid võistlustantsijaid.