Ajakirjandusega võttis ühendust inimene Toomas Meola endiste töökaaslaste hulgast, andes mõista, et Meola saadetud kasupoja pildiga jõulukaart teeb tema meele nõutuks ja ärevaks, teatasid TV3 “Seitsmesed uudised.”

“See väike armas poisike sellel jõulukaardil ju teab, et tal on tegemist parandamatu inimesega, tema enda ahistajaga. Kas meie ühiskond on kindel selles, et avalikkusel ei tekiks õigustatud küsimust, kas selle lapse turvalisus on igatpidi tagatud ja kas ta ei ole mitte siiski taaskord ohustatud?” küsib murelik kodanik.

“On palju teada juhtumeid, kus emad ei usu mitte oma last, vaid oma elukaaslast, kellest ollakse ehk ajutiselt pimestatud. Mul on tõsine küsimus meediale, õiguskaitseorganitele, lastekaitse eest vastutavatele ametnikele, naabritele, meedikutele jt, kes saavad ja peavadki seisma hea, et see kaitsetu ja ilmselgelt taaskord ohustatud laps ennast omaenda kodus turvaliselt tunneks.

See kaart on minus ja paljudes minu tuttavates tekitanud tõsist hirmu, otsekui öeldes selgesõnaliselt - “Vaadake, tehke mis tahate, aga see poisu on mul taaskord peos!”