“Mulle on tõesti korduvalt räägitud, et Nursis polnud ainus poliitiku pildi tulistamine, milles Laar on osalenud,” kinnitas Rahvaliidu esimees Villu Reiljan Postimehele, soovimata oma infoallikaid nimetada. “Olen kuulnud, et Keila-Joal olid märklauaks Arnold Rüütli ja Edgar Savisaare pildid.”

Mitu teist opositsioonipoliitikut kinnitas samuti, et on kuulnud Laari ja riigikantselei direktori Tiit Laja õhupüssiharjutustest Rüütli ja Savisaare piltide pihta. Kõik nad palusid aga tundmatust, sest pole ise tulistamist pealt näinud.

“Sündmusel on vähemalt neli tunnistajat, kui lapsed välja arvata, ja on vaid aja küsimus, millal uus Lepikson avalikkuse ees üles astub,” väitis ühe opositsioonipartei juhatuse liige.

“Olen sellest kõmmutamisest kuulnud ja see võib vastata tõele. Kuid keegi ei välista, et tegu võib olla ka provokatsiooniga,” tunnistas riigikogu opositsioonilise Rahvaliidu liige ja riigikaitsekomisjoni esimees Tiit Tammsaar Eesti Päevalehele.

Keila-Joa peaministri maja perenaine Svea Laigo lausus Eesti Päevalehele, et pole puhkealal tulistamist kuulnud. Samas ei viibi naine enda sõnul pidevalt puhkealal, vaid ainult ametlike sündmuste ajal.

Laari tõmbas Võru veebruari alguses lahvatanud pildiskandaali Võru endine maavanem Robert Lepikson, kui tunnistas pressile, et tulistas koos peaministri ja tolle kaaskonnaga Nursi sõjaväetiirus pumppüssist Savisaare fotoga kutsekaarti.

Laari pressibüroo saatis kolmapäeva õhtul pressile avalduse, milles peaminister võttis esimest korda keerutamata omaks Nursi baasis opositsiooniliidri foto pihta laskmise. “Olen avalikult kahetsenud ja vabandust palunud Edgar Savisaare pildi tulistamise pärast,” kirjutas Laar.

Samas eitas ta Rüütli foto laskmist: “Kinnitan, et pole iial osalenud ühelgi muul üritusel, kus oleks sihtmärkidena kasutatud ühegi teise Eesti poliitiku või persooni pilti.”

Pressibüroo direktor Kaarel Tarand selgitas Postimehele, et mullu 22. juunil pidas umbes 30 valitsus- ja riigiametnikku Keila-Joal jaanipäeva pidu.

“Sportlikus osas toimus ka võistkondlik mäng, milles kohal olnud meesisikud pidid läbima lühidistantsi, naiskolleeg kukil, ning suutma õhupüssist tabada sihtmärke, milleks olid papptaldrikud ja joogitopsid,” kirjeldas Tarand. “Kindlasti ei olnud märklauaks poliitikute pilte.”

Riigikantselei direktor Tiit Laja tunnistas Postimehele, et on varasematel aastatel koos Laariga tihti õhupüssist täpsust lasknud. “Aga kordagi pole me kasutanud märklehena ühegi inimese fotot,” kinnitas ta. “Ja viimasel suvel ei olnud üldse mingit laskmist.”

Villu Reiljan tegi neljapäeval ETA-le avaldus, milles teatab: “22. veebruari Päevalehes on kahetsusväärselt moonutatud minu ütlusi ajakirjanik Kärt Karpale. Ma pole kunagi väitnud, et tean, mida hr Laari lapsed koolis räägivad.”

Reiljan selgitas: talle on informeeritud allikast väidetud, et Keila-Joal tulistasid Mart Laar ja Tiit Laja õhupüssist poliitikute piltide pihta ja seda laste juuresolekul.