“Ajakirjandus peab jätkama halastamatut kriitikat, sest poliitilist süsteemi ei saa usaldada,” ütles Eesti Ekspressi peatoimetaja Aavo Kokk Äripäev Online’ile antud intervjuus.

Kokk ütles, et ajakirjandus on juhtumit järjekindlalt ja hästi kajastanud. Tema sõnul võis sündmuse varasemat avalikustamist takistada vaikiv toetus Isamaaliidule ja Laarile, sest Savisaart peeti veel hullemaks.

Nüüd näitas Laar, et on ise samuti politikaanlusse sekkunud, ütles Kokk.

“Arvan, et peaminister Mart Laar peaks tagasi astuma,” ütles Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov. Ta põhjendas oma seisukohta sellega, et Laar vassis ja ei käitunud peaministrile kohaselt.

Rõtov lisas, et ta pole rahul Savisaare eilse kirja sisuga, eriti sellega, kuidas ta hindas ajakirjandust. “Arvan, et ta poleks pidanud saatkondadesse sellist kirja saatma,” ütles Rõtov.

Peaminister Mart Laar peaks tagasi astuma, leiab Postimehe vastutav väljaandja Mart Kadastik.

Kadastik ütles, et tagasiastumine tuleb kasuks olukorra lahenemisele, kuigi motiivid on juba mujal ja laiemad.

Kadastiku sõnul on ajakirjandus juhtunut objektiivselt kajastanud ja mitte liialt lasknud end kaasa vedada eri poliitiliste gruppide ambitsioonidest.

“Ma ei arva, et ajakirjandus peab valitsuse liikmete tagasiastumises kaasa lööma,” lausus Päevalehe peatoimetaja Priit Hõbemägi Äripäevale.

“Pildi tulistamise sügavam probleem seisneb ikkagi poliitikute, antud juhul nii Mart Laari, Robert Lepiksoni kui ka Edgar Savisaare sõnade ja tegude usaldusväärsuses,” lisas ta.

BNSi uudistejuhi kohuseid täitev uudistetoimetaja Indrek Kuus leiab, et kuigi Laar sai tobeda teoga hakkama ja käitus vääralt, ei peaks ta siiski ametist lahkuma.

“Tunnistan ka seda, et kuigi Laari esialgne reaktsioon ja esimestel kommentaarididel oli vassimise maik man, on see siiski inimlikult mõistetav,” teatas Kuus. “Samamoodi on inimlikult mõistetav Savisaare solvumine.”