"Eesti inimene ei ole täna tervishoius esikohal ning see on probleem, millele tuleb aktiivselt lahendust otsida. Tervishoiutöötajate streik on loonud võimaluse avalikult arutada murekohti süsteemis, mis loodetavasti viib kauaoodatud muutuste algatamiseni ning patsiendikesksuseni meditsiinisüsteemis," seisab EAÜS-i avalduses. Eesti arstiteadusüliõpilased soovivad, et arstide streik viiks meid tervishoiusüsteemi kaasajastamiseni, mis võimaldaks patsientidele pakkuda paremat arstiabi kui täna ning läbi ennetuse vähendada vajadust selle järele igas vanusegrupis.

EAÜS on seisukohal, et tervishoiutöötajad ja patsiendid peavad leidma ühise meele, et suunata otsusetegijaid töötama tänaste probleemide kallal juba täna. "Selleks, et abi oleks kättesaadav ja kvaliteetne, on vaja investeerida inimestesse ja luua läbimõeldud lahendusi probleemide põhjustele, mitte ainult üritada kõrvaldada nende tagajärgi. Otsuse tegijad peavad tooma tervishoiusüsteemi sõlmküsimused ühiskonnale lähemale, et ka need inimesed, kes täna ehk tervishoiuteenuseid nii palju ei kasuta, kuid maksumaksjatena nende pakkumist ülal hoiavad, saaksid aru, milleks nende panust kasutatakse ja miks just sellisel valitud viisil leiab see investeeritud raha kõige parema rakenduse."

Arstide streik kinnitab tulevasele arstkonnale, et arstkond on ühtne. See loob eeldused koostööks, mis on tugeva tervishoiusüsteemi aluseks.
Arstid seisavad selle eest, et kõik meditsiinitöötajad väärivad tunnustust ja õiglast tasu. Meditsiin on tervik, mille toimimiseks on vaja iga arsti, õde ja hooldajat, teatavad arstitudengid.